Guanya competitivitat

Programa Adaptive Industry

Avui, liderar vol dir
adaptar-se

No serà l’empresa més gran la que sobrevisqui, sinó la que sàpiga adaptar-se millor als canvis en un context hiper VUCA.

Com aprendre a gestionar la incertesa, valorar el risc i actuar davant les bones oportunitats? Presentem un programa d’alt rendiment per ajudar els empresaris i empresàries a desenvolupar capacitats adaptatives per actuar davant la incertesa.

Volem ajudar les empreses industrials a operar de la millor manera davant la por de jugar-se el patrimoni familiar, així com un entramat de profundes relacions personals amb proveïdors, empleats, clients i societat.

Testimonials

És una oportunitat de conèixer les noves tendències de manera pràctica i senzilla. Totalment aplicable al dia a dia de les Pimes

Concha Fuentes - Talleres Alfa Torres

M’ha servit d’inspiració i plantejar nous mètodes organitzacionals a la meva empresa. El nivell dels ponents i l’entorn és ideal per adquirir amb èxit els coneixements impartits.

Kike Ledesma - Tresel 2002

Objectius del
programa

Empoderar els líders de la majoria de les indústries espanyoles, empresaris d’èxit amb escassetat de temps i recursos, perquè puguin decidir i actuar amb anticipació i adaptabilitat en un context canviant.

Els executius de les grans empreses multinacionals disposen de múltiples eines d’informació, formació, prospectiva i acompanyament per guiar les seves decisions, minimitzant així els riscos. El nostre objectiu és minimitzar també els riscos de les indústries que, no sent grans empreses multinacionals, sí que són empreses tecnològiques amb grans oportunitats internacionals.

A qui ens
dirigim?

El programa està pensat per a alts directius d’empreses industrials que:

 • Operin a mercats internacionals
 • Estiguin afrontant transformacions importants a la seva empresa (mercats, models de negoci, processos productius, models d’innovació, entre d’altres)
 • Estiguin oberts a el progrés: professionals que es vulguin plantejar noves preguntes i busquin respostes diferents davant l’entorn actual.
 • Vulguin desenvolupar noves capacitats de lideratge
 • Sàpiguen aprofitar un acompanyament extern d’alt valor que enriqueixi les seves preses de decisions

Què
prometem?

Inspiraciósessions de formació pràctica i focalitzada en els aspectes clau que estan transformant l’empresa industrial impartides per experts de primer nivell

Experiènciescompartirem experiències reals i analitzarem les solucions  implementades per altres empreses amb problemes similars

Coaching3 sesiones individuales de coaching para facilitar, desde un acompañamiento humanístico, la toma de decisiones desde nuevos paradigmas y la implementación de acciones para conseguir los objetivos, realizadas por coaches profesionales acreditados internacionalmente

Mentoria2 sesiones de asesoramiento por parte de reconocidos expertos en estrategia empresarial para acompañar en la estrategia y el negocio, y concretar las ideas generadas en proyectos concretos. Con la participación de todo el equipo directivo de la empresa

Col·laboració: realitzarem  dinàmiques de treball en xarxa i farem realitat projectes de col·laboració entre les empreses participants (tecnològics, de mercat, de negoci, de producte, etc.)

Sessió inaugural de presentació del Programa, incloent-hi tres ponències: introducció al concepte d’indústria adaptativa, i l’abecé de l’estratègia i orientacions per a desafiaments adaptatius.

Benvinguda

 • Presentació dels participants
 • La indústria adaptativa, Joan Tristany, amec
 • L’ABC de l’estratègia adaptativa, Xavier Marcet, Lead To Change
 • Orientacions per a desafiaments adaptatius, Àngels Pons, Abiwell

Procés individualitzat, amb una durada entre 4 i 6 mesos.

3 sessions d’1 h facilitades per un orientador professional d’Abiwell acreditat per l’International Coaching Federation (ICF).

Característiques:

 • L’orientació es basa en acompanyar el client perquè trobi les seves pròpies solucions en lloc de facilitar-les-hi
 • L’orientador no dona consells ni instruccions, sinó que escolta, pregunta. Facilita la reflexió del client perquè ampliï la consciència que té de si mateix i del seu impacte, es desafiï, elabori nous plantejaments, desplegui les seves fortaleses i prengui decisions
 • Serveix per marcar-se un repte i anar a per ell, dissenyar un futur desitjat, prendre una decisió, millorar una relació, canviar un estat d’ànim, comprometre a un equip, iniciar un projecte, solucionar un conflicte, resoldre un dilema, donar resposta a una inquietud o desbloquejar una situació
 • Atenent al codi deontològic de l’ICF, és un procés estrictament confidencial

6 sessions inspiradores de 3 h de formació i treball en xarxa per debatre aspectes clau que estan transformant l’empresa industrial, inspirant possibles solucions per aplicar en les pròpies empreses.

 • Format participatiu i eminentment pràctic
 • Amb la participació d’experts de primer nivell
 • Ponències inspiradores de les quals es gravarà un resum perquè el participant les pugui compartir amb el seu equip
 • Dinàmica de treball en xarxa per compartir experiències i bones pràctiques, i identificar propostes de col·laboració amb la metodologia contrastada d’amec

Sessions:

 • Construint organitzacions amb propòsit. Avantatges i implicacions estratègiquess Josep Mª Coll
 • 5 accions clau per llançar un sistema d’innovació a la teva empresa Alfons Cornella
 • Impulsant la transformació organitzacional Francisco Loscos
 • Implementant circularitat Sònia Llorens
 • Del salari a la compensació total Francesc González
 • Tecnologia i digitalització. Qué és imprescindible? Carles Gomara

1 sessió inicial online per establir l’acció concreta a realitzar.

1 sesión de apoyo individualizado de un mentor con amplia experiencia en estrategia empresarial, con la participación del equipo directivo de la empresa (en caso de ser necesario)

Característiques :

 • Mentors de reconegut prestigi especialitzats en consultoria en estratègia empresarial
 • Acompanyament, partint de la seva pròpia experiència, en el procés de presa de decisions de manera adaptada a l’empresa
 • Permet al participant i al seu equip contrastar la seva estratègia i decisions sobre el negoci amb l’acompanyament d’un expert que li dona una visió des d’una posició externa a l’empresa
 • Ajuda a concretar projectes específics a partir de les idees generades

Acompanyament permanent per part d’amec per dinamitzar i fer realitat projectes de col·laboració entre les empreses participants en àmbits com el tecnològic, mercat, negoci o producte.

Característiques :

 • Identificació de sinergies en els projectes de les empreses participants i oportunitats de col·laboració
 • Metodologia d’acompanyament d’amec, basada en el coneixement d’actius i necessitats de la comunitat de l’empresa industrial internacionalitzada
 • Disseny i desenvolupament d’esquemes de col·laboració per superar les barreres
 • Negociació conjunta amb proveïdors de solucions tecnològiques o altres possibles socis per a la col·laboració
 • Concreció en projectes específics de col·laboració
 • Es desenvoluparà al llarg del programa amb un diàleg permanent amb els participants

Equipo

Xavier Marcet

Xavier Marcet

Consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa amb un accent radical en ajudar les persones i les organitzacions a adaptar-se als nous reptes. Format en postgrau i educació contínua a les escoles de negocis UC Berkeley, IESE i ESADE i una llicenciatura en Història. President de LeadToChange.

Àngels Pons

Àngels Pons

Formadora de directius i mànagers en lideratge, gestió d'equips i canvi cultural. Sòcia fundadora d'Abiwell Liderazgo y Coaching i d'Abiwell Escuela de Coaching, acreditada per l'International Coaching Federation. Orientadora amb més de 5.000 hores d'orientació. Llicenciada en Ciències Econòmiques i PDD a Esade.

Joan Tristany

Joan Tristany

Director general d'amec, la Comunitat de les empreses industrials internacionalitzades des del 2001. Economista i Actuari per la Universitat de Barcelona i PDG per l'IESE. Cursa professional lligada a les organitzacions empresarials promovent un propòsit amb el convenciment que poden ser instruments d'alt impacte transformador a la societat. Expert en promoció empresarial internacional i, de la mateixa manera, al món firal i de congressos. Impulsor del moviment Positive Industry. És membre de l'Observatori de la Internacionalització, de la Comissió Consultiva de Negociacions Comercials Internacionals, de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Normalització, UNE i de la Comissió d'Indústria de la CEOE, així com de les comissions d'Agenda 2030, Desenvolupament Sostenible i Economia i Fiscalitat de FOMENT.

Josep Maria Coll

Josep Maria Coll

Consultor, professor i investigador especialista en transformació sostenible, desenvolupament organitzacional i avaluació per a l'aprenentatge i l'adaptació per a organitzacions públiques i privades, incloses la Comissió Europea i les Nacions Unides. Llicenciat en Administració i Gestió d'Empreses, doctor en Economia Internacional del Desenvolupament i màster en Economia de la Integració Europea.

Alfons Cornella

Alfons Cornella

Fundador d'Infonomia i de l'Institute of Next, empreses de serveis per repensar el futur de les empreses i les organitzacions amb un enfocament especial en innovació de models de negoci. Explora constantment els ecosistemes d'innovació internacionals. Ha publicat 34 llibres, així com centenars d'articles breus sobre innovació, negocis i tecnologia, des de la perspectiva de la transformació de les organitzacions.

Francisco Loscos

Francisco Loscos

Consultor i assessor d'empreses en projectes de lideratge, talent, i canvi. Conseller de diferents organitzacions relacionades amb la gestió del capital humà. Professor associat del Departament de Direcció de Persones i Organització d'ESADE. Professor convidat de diferents universitats i escoles de negocis de diferents països. Professor «honoris causa» de la Universidad Católica (Argentina).

Sònia Llorens

Sònia Llorens

Doctora en Ingeniería Industrial por la Universidad Politécnica de Cataluña (UPC), la Universidad Jaume I (UJI) y la Universidad de Girona (UdG). Máster en Ingeniería Mecánica y Equipamiento Industrial (EMEI) por la Fundación Politécnica de Cataluña (FPC). Fundadora de INN2-INNOVACIÓN INDUSTRIAL, acumula veinte años de experiencia en actividades de investigación, docencia, ejecución de proyectos y asesoramiento para la competitividad empresarial. Consultora acreditada por ACCIÓ en innovación y economía circular. Actualmente dirige la Cátedra de Economía Circular del Tecnocampus (UPF) y codirige del posgrado de Economía Circular de la UPC School. También es profesora del Máster Industria 4.0 (UOC y TCM) y del Máster EMEI (Ingeniería Mecánica y Equipamiento Industrial – UPC).

Francesc González

Francesc González

Enginyer Industrial ETSEIB. Màster MBA per ESADE, autor de el llibre: "Com augmentar salaris sense pagar + € uros" Des 2014 director general de la Fundació AQPE: Agency for Qualification of Professional Engineers. És membre de l'Tribunal Laboral de Catalunya, membre de l'consell Assessor de amec. Coordinador de la Comissió de RRHH de Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Coordinador de la Comisión de RRHH del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. Conferenciant expert en política salarial

Carles Gomara

Carles Gomara

Especialista en Transformació Digital i Tendències Tecnològiques. Actualment treballa al Departament d'Estratègia Empresarial d'ACCIÓ com a expert en Tecnologia i Transformació Digital a petites i mitjanes empreses. “La meva motivació. El meu objectiu. Explico la tecnologia i els seus casos dús als professionals que no experts en tecnologia. Per ensenyar alguna cosa d'una manera senzilla però precisa, primer ho has de comprendre en profunditat. Desmitificar la tecnologia és clau per impulsar-ne l'adopció.”

Beneficis

Els principals beneficis que obtindran els directius de les empreses industrials participants, un cop finalitzada la participació en Adaptive Industry són:

 • Desenvolupar habilitats com una major capacitat d’anticipació i adaptabilitat davant els constants canvis de l’entorn
 • Obtenir una informació adequada per poder reduir els riscos en la presa de decisions
 • Compartir visions diferents per enriquir el procés de presa de decisions
 • Dissenyar un pla d’acció per implementar avenços d’impacte en les seves empreses
 • Comptar amb un acompanyament expert per convertir en projectes concrets les idees generades
 • Identificar i posar en pràctica projectes col·laboratius (tecnològics, de mercat, de negoci, de producte, etc.) amb altres empreses

Programa Adaptive Industry

Programa presencial

Barcelona, en cas de necessitat es realitzarà virtualment.

Grup exclusiu

Selecció d’entre 8 i 13 participants que ocupin càrrecs d’alta direcció

Preu:

4.329€ + iva*

*Descuento 40% miembros de amec (total programa empresas miembro: 2.597+ iva)

* Posibilidad de bonificación Fundae sesiones inspiradoras

* Descuento adicional del 10% por Early Bird antes del 15 de setembre. (total programa amb el descompte addional per empreses membres: 2.337 + iva)

En col-laboració amb: CEAM i DIGITAL CATALONIA ALLIANCE

Tens alguna pregunta contacta amb: – epahissa@amec.es

Inscripcions

Inscripcions No et perdis un curs excepcional. Estem rebent moltes felicitacions.

Aquest lloc està protegit amb reCAPTCHA i s'apliquen les Condiciones y el servicio de privacidad de Google.

* Campos obligatorios

Un programa innovador de

amec és l'entitat que agrupa les principals indústries internacionals d'Espanya: una comunitat visionària, col·laborativa, autogovernada i amb una potent activitat de lobby.

Al centre de la nostra activitat estan les nostres indústries, les que governen amec, les que comparteixen experiències i les que es beneficien del nostre coneixement, contactes i actuació.
Abiwell és un equip de professionals especialistes en lideratge i orientació empresarial.

Formem mànagers en pràctiques de lideratge que acompanyin l'estratègia de negoci i enriqueixin les persones. Amb l'orientació, acompanyem a directius i els seus equips en els seus desafiaments de futur. A la nostra escola, certificada per l'International Coaching Federation, formem persones que volen aprendre la professió d'orientador.
Lead To Change és una consultora boutique transversal especialitzada en innovació, estratègia i transformació cultural.

Acompanyem i assessorem els nostres clients en els processos de transformació i gestió del canvi en les organitzacions. A través de la consultoria estratègica ajudem a afrontar la nova gestió amb les màximes garanties i prenent les decisions més adequades per a cada negoci.
This site is registered on wpml.org as a development site.