Logo AMEC
Notas de prensa
amec demana a la vicepresidència econòmica incrementar l’atenció a la indústria per a fer possible un canvi de model productiu
19 de junio de 2020
  • La trobada del Comitè Executiu d’amec amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha servit per veure que “hi ha una àmplia coincidència amb l’estratègia de reconstrucció econòmica que proposa el Govern”, i que posa el focus per tal de sortir reforçats, entre d’altres, en l’impuls de la digitalització massiva i promoció de la indústria 4.0. Tot i l’alineament, “cal avançar en la concreció en les possibles mesures a aplicar. Creiem que cal posar la indústria al lloc que el país necessita per millorar la competitivitat”, explica el director general d’amec, Joan Tristany.

 

Barcelona, 19 de juny de 2020. amec demana al Govern català més atenció a la indústria per tal de fer possible un canvi de model productiu. El Comitè Executiu de l’entitat ha traslladat en una reunió amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, la importància de posar especial atenció en la indústria i el sector exterior per tal que tornin a fer de motor de la recuperació econòmica, tal i com ja va passar en la crisi de 2008. El Comitè Executiu d’amec s’ha reunit amb Aragonès, el director general de Promoció Econòmica, Lluís Juncà, i el secretari general del departament de Vicepresidència, i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, per valorar el document Claus per al canvi de model productiu, que ha desenvolupat amb la contribució de més de 50 experts d’empreses industrials internacionalitzades, i que detalla les accions necessàries per a la transformació industrial. Fruit de la reunió, s’ha demostrat una àmplia coincidència entre les claus que proposa amec i l’estratègia de construcció econòmica que està treballant el Govern i que, entre d’altres, pivota sobre la digitalització massiva de la indústria, la promoció de la indústria 4.0 i la sostenibilitat.

 

El vicepresident ha explicat que es contemplen noves mesures en l’àmbit del finançament per a que la indústria faci front als nous reptes de futur. Tot i això, amec espera la concreció de les mesures en una aposta del Govern pel sector productiu del país. En aquest punt, amec vol remarcar que cal donar més rellevància a la indústria, des de sempre motor econòmic a Catalunya, per tal que pugui novament exercir la seva funció tractora.

 

Demostrada la importància d’una indústria potent per al teixit econòmic i el benestar de la població, la Unió Europea va fixar l’objectiu d’aconseguir pel 2020 que el sector productiu assolís el 20% del pes del PIB. A Catalunya, lluny d’assolir-ho, s’ha fet el camí invers, mentre que Alemanya ha superat el 25,8% del PIB el 2019. Pel director general d’amec, s’hauria d’aconseguir “una política industrial més proactiva, fer medecina preventiva, de forma complementària a la reactiva de resolució de problemes. En aquesta acció proactiva és necessària la prospectiva”.

 

 

gràfic -pes-pib.JPG

 

“Ens trobem davant una nova oportunitat per decidir quin model de país volem, i demostrar si donem l’important lloc que li correspon a la nostra indústria, que sempre ha estat font estable de desenvolupament i creixement”, assenyala el director general d’amec.

 

Joan Tristany valora per sobre de tot la intenció expressada per part del govern de portar les iniciatives a terme tenint en compte la col·laboració público-privada. “Aquesta visió col·laborativa és cabdal per sortir d’aquesta situació”, explica Tristany, i en aquest sentit amec s’ha ofert per aproximar encara més a l’administració els canvis constants que està patint la indústria.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

L’associació de les empreses industrials internacionalitzades amec, d’àmbit estatal, impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Són uns factors que estan esdevenint essencials en l’actual situació de crisi per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat industrial del nostre país. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten una mitjana del 55,5% de la seva facturació i inverteixen el 4,7% en innovació.

 

 

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com / Tel. 654 60 95 18

 

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • Segell Agents internacionalització compacte.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png