Logo AMEC
Notas de prensa
amec demana la mateixa col·laboració público-privada en l’execució del Pacte Nacional per a la Indústria
10 de septiembre de 2022
  • “Hem dissenyat de forma col·laborativa, amb tots els agents, aquest pacte. Ara fa falta que aquest esperit i aquest consens es mantingui”, incideix el director general d’amec, Joan Tristany, que també demana un compromís en l’execució pressupostària d’un pla que suma 3.300 milions d’euros per aconseguir que la indústria assoleixi el 25% del PIB.

Barcelona, 10 de setembre de 2022. amec demana que la mateixa col·laboració público-privada que ha permès la signatura del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 es mantingui també en la seva execució. “Hem dissenyat de forma col·laborativa, amb tots els agents, aquest pacte. Ara fa falta que aquest esperit i aquest consens continuï”, valora el director general d’amec, Joan Tristany.

 

amec també incideix en la “necessitat d’un ferm compromís en l’execució pressupostària” d’un pla que suma 3.300 milions d’euros per implantar 150 mesures, entre les quals hi ha algunes de tan interessants com el Programa de Renovació de Maquinària i Equipament Avançat, que permetrà l’adequació dels equips industrials per a una indústria més innovadora, competitiva, eficient i sostenible.

 

És objectiu d’amec que el sector industrial arribi al 25% del PIB. En aquest sentit, amec valora també especialment que el nou Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 té un abast més ampli que l’anterior, ja que inclou la sostenibilitat i els aspectes socials en l’àmbit industrial, en línia amb el Propòsit d’amec i del moviment que impulsa, Positive Industry, i que treballa per a la transformació i el creixement d’una indústria positiva per a les persones i per al planeta.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Són uns factors que estan esdevenint essencials en l’actual situació de crisi per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat industrial del nostre país. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten una mitjana del 56,3% de la seva facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso Gloria.ayuso@ga-binet.com  

Tel. 654609518

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • Segell Agents internacionalització compacte.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png