Logo AMEC
Notícies
amec i el Servei Català del Trànsit acorden col·laborar perquè les solucions innovadores de les empreses arribin al sector de la mobilitat
20 de gener de 2022

Barcelona, 20 de gener de 2022. a mec i el Servei Català del Trànsit han acordat estrènyer les vies de col·laboració perquè les empreses industrials coneguin i puguin optar a cobrir amb les solucions innovadores les necessitats del sector de la mobilitat i l'aparcament intel·ligent.

 

Francesc Martín, president d' amec urbis , i el responsable d'aquesta unitat Aleix Serrallonga, s'han reunit amb el director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, i la subdirectora general Maria Lourdes Puigbarraca. Durant la trobada, els representants de Amec Urbis han transmès els reptes que afronta el sector. Entre ells, la barrera d'accés a nova tecnologia que representa el fet que les licitacions públiques es basen principalment en la puntuació per preu, cosa que impedeix a les empreses afegir innovació a les solucions i suposa una barrera en l'evolució als serveis de mobilitat que plantegen les administracions als ciutadans.

 

Martín i Serrallonga, com a representants de les empreses del sector, han exposat els grans avantatges que representa la possibilitat de controlar el trànsit de forma òptima mitjançant la recollida i explotació de dades. Aquestes funcions, que estan aplicant a altres països amb gran èxit, persegueixen una doble finalitat: l'anàlisi del trànsit incloent models predictius i la de seguretat ciutadana (visió artificial i lectura de matrícules). També tenen una incidència especial en la necessitat d'aplicar un sistema de predicció i anticipació del trànsit. Tal com han coincidit totes dues parts, aquesta evolució dels serveis concorda plenament amb els condicionants de mobilitat sostenible i digitalització que impulsa la Unió Europea a través dels Fons de Recuperació Next Generation EU.

 

Una altra preocupació del sector és la tendència en general a prescindir de les empreses després del lliurament del projecte, amb la qual cosa molt sovint frena el desenvolupament futur del programari que empra. "Aquest aspecte pot acabar limitant la competitivitat dels sistemes i la seva evolució posterior" , explica el president d' amec urbis , que ha valorat el gran interès mostrat pels representants de l'SCT per conèixer les especificitats del sector. La reunió ha servit per conèixer els projectes que aborda el SCT, que amec urbis transmetrà a les empreses. L'entitat ha convidat a la participació de l'SCT en els actes que realitzarà al llarg de l'any amb les empreses per obrir noves vies de col·laboració, que ha mostrat la seva completa predisposició a entrar en contacte amb tot l'ecosistema d'empreses per traslladar també el pla d'acció i les necessitats.

 

amec urbis és el clúster a nivell estatal de tecnologies urbanes que engloba en amec els subsectors del mobiliari urbà, del tractament i la recollida de residus i de la mobilitat. Actualment està format per una quarantena d'empreses, i prop d'unes setanta si es tenen en compte la resta d' empreses amb adherència al sector.

 

urbis-SCT.png

 

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses a Espanya : anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat . Les empreses que formen part d' amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten de mitjana el 53,6% de la facturació i inverteixen el 3,9% en innovació.Per a més informació i entrevistes:

Glòria Ayuso Tel. 654 60 95 18

Glòria.ayuso@ga-binet.com

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png