Logo AMEC
Notícies
Com estalviar en la despesa elèctrica d'una empresa?
16 de setembre de 2021

El consum d'electricitat és un dels principals despeses fixes d'un negoci i varia molt segons el sector d'activitat, el nombre de treballadors o la quantitat de maquinària que es precisi, entre d'altres factors.

Actualment, hi ha una gran preocupació per la factura elèctrica després de les contínues pujades de l'preu de la llum en origen, que ha registrat preus màxims històrics aquest 2021, especialment en moments de gran demanda. Al que cal sumar el canvi de tarifació des del passat mes de juny.

 

Davant d'aquesta situació, què es pot fer per estalviar en la despesa elèctrica d'una empresa? Els experts de Novaluz, comercialitzadora elèctrica per a pimes, que utilitza energia 100% verda, apunten les pautes clau per reduir la factura de la llum:

 • Contracta solament la potència que necessitis: saps si la potència que tens contractada és la que realment necessites en el teu negoci? No hi ha una potència elèctrica determinada per a les petites i mitjanes empreses, ja que s'ha d'ajustar en funció de l'activitat econòmica que desenvolupi i la necessitat d'energia de cada cas. El que sí és cert és que tenir la potència adequada contribueix a l'estalvi, fins i tot de 26% en la factura elèctrica, per al que podràs comptar amb un assessor especialitzat en electricitat que t'ajudarà a conèixer la potència més òptima per al teu negoci.
 • Aposta per llums LED o bombetes de baix consum: comprovar el tipus de bombetes que tens al teu negoci i substituir-les per il·luminació LED no només crea un impacte positiu en el medi ambient, també suposa un estalvi de fins al 80% de l'consum elèctric.
 • Utilitza energia verda per al teu pime: a Novaluz apostem per l'energia 100% verda per a la producció d'electricitat, el que permet un preu més econòmic perquè el cost de generació és més reduït que en les energies fòssils, a l'tractar-se d'energia renovable i no contaminant. Això no vol dir que la teva empresa utilitzi només aquesta energia perquè l'electricitat que consumim a Espanya es genera per diferents vies, però es distribueix en la mateixa xarxa elèctrica. No obstant això, si una pime contracta electricitat 100% verda té la garantia que la mateixa quantitat d'electricitat que consumeix s'ha generat a partir d'energia verda, amb un cost de producció molt menor. I, a més d'estalvi, suposa una reducció de l'impacte mediambiental i contribueix a la descarbonització de les ciutats.
 • Desconnecta els aparells electrònics sense utilitzar: aquest simple gest pot ajudar al teu pime a reduir la despesa elèctrics uns 60 euros a l'any. Si a el bon ús dels aparells electrònics li sumem la substitució d'equips obsolets per altres amb etiqueta A +++, A ++ i A +, l'estalvi és molt més gran a curt i llarg termini.
 • Bon ús en els sistemes de climatització: la climatització zonificada en lloc de centralitzada i el control de l'termòstat suposa un estalvi d'entre el 7 i el 11%. A més, utilitzar el programa ressò en l'aire condicionat permet estalviar un 30%.

 

Amb aquests consells i amb un assessorament personalitzat per optimitzar el consum elèctric, com el que ofereix Novaluz, podràs estalviar en el consum elèctric i fer un consum responsable amb el medi ambient.

 

Més informació per a l'estalvi energètic en empreses

 

Noemi-Ruiz-Novaluz.jpg

 

 

 

 

 

Noemí Ruiz. Responsable Desenvolupament de Negoci Novaluz
© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
 • BforPlanet.jpg
 • TheGlobalCompact.jpg
 • ITMA.jpg
 • Exportarparacrecer.jpg
 • icca.jpg
 • UNE.jpg
 • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
 • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png