Logo AMEC
Notícies
amec realitza assessorament individualitzat i recerca d'inversió per a promoure la innovació en la nostra indústria
4 de març de 2021

marató-tecnològica-amec.jpg

amec promou la innovació i transformació de les empreses industrials com a factor clau de la nova competitivitat industrial. És per això que està facilitant que les empreses puguin materialitzar nous projectes d'innovació i d'Indústria 4.0. Aquest impuls es porta a terme en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat. Les dues organitzacions s'encarreguen no només d'estudiar la viabilitat tècnica dels projectes, sinó també de veure com pagar-amb finançament públic.

 

Amb aquest objectiu s'està treballant intensament i braç a braç amb les empreses. Gairebé una trentena d'empreses industrials de la nostra comunitat han participat en una trobada en què amec i Eurecat han donat a conèixer totes les aplicacions possibles i més profitoses de la Indústria 4.0 per a les nostres empreses industrials amb exemples pràctics, i en l'exposició també ha contribuït l'empresa membre d'amec JUMBERCA-Canmartex, que ha explicat la seva experiència. Els temes clau han estat les aplicacions d'intel·ligència artificial, la impressió 3D, la importància d'instal·lar sensors en les màquines i tota la informació que extreuen, la seva gran utilitat ...

 

L'àmplia assistència en aquesta sessió ha estat una mostra de el gran interès que la indústria té per la seva transformació. Durant l'acte, responsables d'amec van concretar les ajudes i subvencions a les que poden optar les empreses industrials per materialitzar els seus projectes.

 

Posteriorment, moltes de les empreses presents en aquesta sessió s'han inscrit a les trobades d'assessorament individualitzat que amec ha organitzat amb personal propi i tècnics i especialistes de Eurecat. En aquestes sessions, les empreses estan plantejant els seus plans d'innovació i reben assessorament personalitzat sobre com poden adoptar la Indústria 4.0 per millorar els seus processos, la seva capacitat, disminuir els temps, prevenir problemes i respondre millor a les necessitats dels clients. Els tècnics d'amec i de Eurecat estan analitzant cas per cas, assessorant sobre com es pot dur a terme el projecte i com finançar-lo. A causa de el gran nombre d'empreses interessades, aquestes sessions es repetrián en propers dies (més informació sobre com participar aquí).

 

Impulsar els nous factors clau de competitivitat a les empreses és la missió de amec, que ja va anticipar fa pràcticament dos anys els canvis que estaven per venir i que la pandèmia ha accelerat. Amb accions com el foment actiu de la innovació treballa intensament en una proposta d'alt valor per a tota la nostra comunitat.

Notícies relacionades

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png