Logo AMEC
Notícies
Les ciutats amb més influència internacional
18 de febrer de 2021

Els resultats de l' Global Cities Report 2020 de Kearney revelen una competència cada vegada més intensa entre les ciutats per l'estatus mundial i perspectives d'un entorn cada vegada més fragmentat i volàtil.

 

Les 5 millors ciutats d'al Món

Per quart any consecutiu, Nova York, Londres, París i Tòquio, aquestes ciutats encapçalen el rànquing d'aquest any. New York destaca com la millor ciutat en la dimensió d'activitat empresarial.

 

La sorpresa és l'ascens de Beijing fins a la cinquena posició, impulsat pel fort creixement econòmic i les inversions en el capital humà.

 

top-30-global-cities-index-2020.png

 

Mirant cap a un horitzó diferent

Sobre les futures ciutats líders, tot i que Londres manté el seu primer lloc en 2020, la majoria de les urbs van pujar o baixar de forma força dràstica en el rànquing. Els exemples més clars són les ciutats de Toronto com la segona 'ciutat en ascens' després d'escalar 9 llocs i Abu Dhabi, que va escalar 13 posicions fins al setè lloc.

 

Beijing ressalta en la dimensió d'innovació per un major nivell en l'emprenedoria a través de patents, inversions privades i la seva capacitat de generar start-ups.

 

En l'àmbit global, les ciutats xineses continuen creixent i estan tancant la bretxa amb Europa i Amèrica de Nord, la regió líder. Xina aconsegueix millores significatives en termes de benestar personal, innovació i governabilitat. També puja Orient Mitjà, gràcies a la seva major lideratge en el procés de transformació nacional i diversificació econòmica.

 

La rellevància de l'índex en la Indústria

Les ciutats globals són les més atractives per ubicar les seus centrals de les principals companyies per la seva gran influència econòmica, el seu considerable flux internacional de béns, idees i persones, i per ser la llar d'un significatiu nombre d'habitants, principals característiques de les Megaciutats . Amb un entorn altament competitiu, estan a l'avantguarda de el desenvolupament de les noves tecnologies, són el bressol de pròsperes empreses i de el progrés socioeconòmic.

 

A Europa, el rànquing assenyala que a part de Londres i París, també cal considerar Brussel·les, Berlín i Madrid, en el top 5. La proximitat amb aquestes ciutats ha de ser aprofitada per a la col·laboració amb partners o assistir a esdeveniments organitzats en aquestes.

 

Estats Units sobresurt per albergar les quatre de les 10 principals ciutats globals com Nova York, Los Angeles, Chicago i Washington DC.

 


 

fiorela Sales

Observatori amec

fsalas@amec.es

 

Fiorela Salas és estudiant en pràctiques de l'Màster Oficial d'Internacionalització de la Universitat de Barcelona.

 

 

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png