Logo AMEC
Notícies
Nova missió i propòsit d'amec
10 de gener de 2020

amec va néixer el 1969, fa 50 anys , per promoure l'exportació i va posar després el focus en la internacionalització de les empreses i l'economia. No obstant això, des de fa temps l'entorn és completament canviant i la rapidesa en la capacitat d'adaptació és un factor determinant per a les organitzacions.

missió-amec.PNG

 

Per això en els últims Fòrums que ha celebrat, en els quals reuneix cada any a la indústria internacionalitzada, s'ha reflectit com els temes que la preocupen van molt més enllà de la internacionalització: el 2015 la temàtica central va ser la indústria adaptativa i l'entorn VUCA; el 2016 la importància de l'talent; el 2017 la digitalització; en 2018 els ecosistemes col·laboratius; i el 2019 com ha de ser l'empresa de 2030. D'aquesta manera, amec ha canviat la seva focus, de la internacionalització a la indústria internacionalitzada.

 

Ens trobem a més davant un canvi de paradigma a escala mundial que ens conduirà, inevitablement, de l'era industrial a l'era integral. Hem viscut, com indiquen els experts, en l'era de l'Antropocè, en què les tendències socioeconòmiques de la humanitat estan tenint un efecte directe en el planeta. Els experts situen el seu inici precisament en la revolució industrial. A causa de les importants repercussions que comporta, tot està començant a canviar. "Ara no vivim en una època de canvis sinó en un canvi d'era. Un canvi inevitable, tal com demostra la potència amb què han irromput les ODS en l'entorn social, empresarial i polític mundial ", explica el director general d'amec, Joan Tristany. Tal com ha analitzat amec, aquests serien alguns dels factors que canviaran i afectaran directament a les empreses:

Amb tot això, la nova missió de amec, que ha estat fins ara Generar impacte en la competitivitat internacional dels associats amb el focus en la internacionalització, se centra a partir d'aquest moment en donar eines a les empreses associades per al procés de canvi d'era / paradigma.

La seva nova missió és:

Impulsar els nous factors clau de competitivitat a les empreses: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat.

amec considera que la indústria té un paper rellevant en aquest canvi d'era, motiu pel qual l'associació va més enllà, vol ser transcendent i es fixa un nou Propòsit:

Contribuir, des de la indústria, al fet que el canvi d'era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta.  • Misión y propósito de <em>amec</em> para afrontar la nueva era

Notícies relacionades

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png