Logo AMEC
Notícies
amec valora les ajudes a la reindustralització que ha presentat avui la conselleria d’Empresa
30 de gener de 2023
  • Per al director general d’amec, Joan Tristany, impulsar la indústria suposa, a més de promoure les startups industrials i captar inversions estrangeres, posar l’atenció en la indústria autòctona que opera en el territori.
  • “Com a país hem de fer front a un canvi de model productiu i per això necessitem més empreses industrials compromeses, que l'administració se sumi i creï un entorn favorable per al desenvolupament de la indústria positiva i que la societat sigui conscient del progrés social que genera una economia més industrial”, ha explicat Tristany.

Barcelona, 30 de gener de 2023. amec ha valorat avui els nous ajuts per a la reindustralització després de la reunió amb el conseller d’Empresa, Roger Torrent, i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba, que ha mantingut aquest matí a la seu de la conselleria juntament amb Foment del Treball i Pimec.

 

El director general d’amec, Joan Tristany, ha valorat que es tracta d’uns ajuts que s’han presentat comptant amb les aportacions que havia fet la indústria a través dels seus representants i que, per tant, poden ajustar-se més a les seves necessitats reals. Així, per al director general d’amec, impulsar la indústria suposa també, a banda de promoure les startups industrials i captar inversions estrangeres, posar l’atenció en les indústries autòctones que operen en el territori. “Aquest anunci és una mostra de la important tasca que es pot desenvolupar mitjançant la col·laboració público-privada”, ha ressaltat Tristany.

 

Així, els ajuts tenen en compte la demanda de renovació de maquinària i la instal·lació de nous processos productius que havia reclamat la indústria per tal d’impulsar la digitalització i la conversió cap a una indústria 4.0 i fer front als nous reptes d’eficiència energètica i sostenibilitat, contribuint d’aquesta manera a mantenir la competitivitat de l’economia.

 

Aquesta aposta per la indústria fa possible que moltes pimes industrials estiguin creant llocs de treball mitjançant l’impuls de nous projectes que impliquen inversions per a una nova indústria més sostenible. “Com a país hem de fer front a un canvi de model productiu i per això necessitem més empreses industrials compromeses, que l'administració se sumi i creï un entorn favorable per al desenvolupament de la indústria positiva i que la societat sigui conscient del progrés social que genera una economia més industrial”, ha explicat el director general d’amec, Joan Tristany.

 

Això és precisament el que defensa el moviment Positive Industry que ha impulsat amec, que veu necessari aquest reconeixement explícit cap a l’important paper que té la indústria com un dels agents amb més poder de transformació social i econòmica. Considera que l’actuació de la indústria ha de ser en benefici de tots, i les empreses adherides són empreses industrials compromeses amb un progrés sostenible.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Són uns factors que estan esdevenint essencials en l’actual situació de crisi per l’impacte de la Covid-19 en l’activitat industrial del nostre país. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten una mitjana del 56,3% de la seva facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

 

reunió-amec-empresa-red.jpg

Foto: Departament d'Empresa Generalitat

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso Gloria.ayuso@ga-binet.com  

Tel. 654609518

 

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png