Logo AMEC
Notes de premsa
La Jornada del Sector del material elèctric tracta les noves tendències en construcció sostenible
22 d'abril de 2022

 

  • Les empreses van visitar l'habitatge amb la qualificació més alta possible en sostenibilitat, segons les certificadores més considerades del món, PASSIVHAUS i GREEN BUILDING .

Barcelona, 22 d'abril de 2022. La Jornada del Sector d' amec amelec , l'esdeveniment anual que reuneix els fabricants espanyols d'equipament elèctric de baixa, mitjana i alta tensió per tal de compartir la seva situació i tractar aspectes i tendències de futur ha celebrat novament de forma presencial després de l'inici de la pandèmia. En aquesta ocasió, s'ha tractat quin és el futur de la construcció d'habitatges, que evoluciona cap a nous models més sostenibles, i va servir per conèixer quins tipus de nous materials i instal·lacions s'utilitzen en la seva fabricació.

 

Així, la Jornada del Sector del 2022 ha tingut com a títol La construcció passiva, sostenible i saludable . José Antonio González, fundador i CEO d'ARQUIMA, empresa líder al sector de la construcció industrialitzada d'habitatges, equipaments, façanes i envoltants amb criteris de construcció passiva, salut, sostenibilitat i màxima eficiència energètica ha explicat tots els detalls de concepció, fabricació i instal·lació d'aquest tipus d'habitatges durant una visita a l'habitatge amb la qualificació més alta possible segons les dues certificadores més considerades del món en temes de sostenibilitat, PASSIVHAUS i GREEN BUILDING. Un dels aspectes que més interès ha generat, precisament, és conèixer tot el procés necessari per arribar a aquesta qualificació.

 

González va recalcar que el futur de la construcció d'habitatges passarà per dos punts principals: la fabricació industrialitzada i la passivitat, sostenibilitat i “saludabilitat” de les mateixes. Una casa passiva és una casa que està construïda segons els principis d'estàndard alemany Passivhaus, és a dir, tenint en compte les condicions climàtiques i geogràfiques de cada emplaçament amb una bona orientació, captació i protecció de la radiació solar, un alt grau d'aïllament de l'envolupant sense ponts tèrmics, i una bona estanquitat de l'aire exterior de tota l'edificació amb fusteries d'alta eficiència energètica, per aconseguir garantir la mínima demanda energètica que, posteriorment, es completarà amb la correcta elecció dels sistemes actius més eficients de aportació denergia natural.

 

Així mateix, l'Arquitectura Saludable és aquella que crea un medi ambient que no provoqui malaltia ni malestar als usuaris com a premissa fonamental ia més que creï un ambient que col·labori a aconseguir en l'usuari un sentiment de benestar i salut tant en el pla físic com el mental o psicològic, tal com es va detallar durant la trobada.

 

"La construcció en aquests termes, malgrat ser encara desconeguda, està creixent de forma exponencial" , destaca el responsable d' amec amelec , Josep Maria Borràs, motiu pel qual suposa una oportunitat per a les empreses industrials, a les quals s'ofereix així una visió sobre cap a on s'encaminen els edificis en el futur.

 

amec amelec és la comunitat que integra els fabricants espanyols dequipament elèctric de baixa, mitjana i alta tensió. La col·laboració entre els nostres membres és clau per fer front a la transformació del sector amb noves estratègies que passen per la innovació, l'adopció dels nous factors clau de competitivitat i la internacionalització.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat a les empreses espanyoles : anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat . Les empreses que formen part d' amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten de mitjana el 56,3% de la facturació i inverteixen el 4,4% en innovació.

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com Tel. 654609518

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png