Logo AMEC
Notes de premsa
amec i B Lab Spain s’alien per afavorir la integració de la sostenibilitat en les empreses del sector industrial
30 d'abril de 2021
 • El conveni marc signat per ambdues organitzacions pretén fomentar la mesura i gestió de l’impacte positiu de les empreses en la societat i el planeta

Barcelona, ​​30 d’abril de 2021. El director general d’amec, Joan Tristany, i el director executiu de B Lab Spain, Pablo Sánchez, han signat avui un Conveni Marc de  Col·laboració per tal de promoure conjuntament la integració de la sostenibilitat en les empreses del sector industrial, així com també les bones pràctiques empresarials i la generació d’impacte positiu en tots aquells àmbits que tenen relació amb l'activitat empresarial: la societat, el medi ambient, clients, proveïdors i treballadors. Aquest conveni s'emmarca en la visió de B Lab de promoure el canvi sistèmic per a construir una economia inclusiva, equitativa i regenerativa per a totes les persones i el planeta. Una visió plenament compartida per amec, entitat que té com a propòsit contribuir, des de la indústria, a que el canvi d’era que estem vivint sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta.

 

Amb aquesta finalitat, B Lab Spain capacitarà i posarà a disposició de les empreses d’amec l’Avaluació d’Impacte B i el SDG Action Manager: dos estàndards internacionalment reconeguts i desenvolupats per B Lab que, de caràcter confidencial, online i gratuïts, permeten mesurar, gestionar i millorar l’impacte social i ambiental de tot tipus d’empreses. A dia d’avui, més de 100.000 empreses a tot el món utilitzen l’Avaluació d’Impacte B i el SDG Action Manager. Aquest últim, centrat en els ODS i impulsat conjuntament amb el Pacte Mundial de les Nacions Unides, ha possibilitat ja l’establiment de més de 5.000 objectius orientats al compliment dels ODS.

 

amec promourà, a més a més, els programes de mesurament de B Lab Spain, com ara Camino+B. Dirigit a mitjans i grans empreses, aquest programa permet conscienciar sobre el rol de les companyies com a agents de canvi, així com mesurar, gestionar i millorar el seu impacte econòmic, social i ambiental perquè puguin aprofundir en el seu camí cap a la sostenibilitat. L’objectiu és permetre que l'empresa tingui un paper més actiu i amb més capacitat de gestió pel que fa al seu impacte en la societat i el planeta.

 

El conveni entronca també amb el moviment Positive Industry que impulsa la comunitat de les empreses industrials internacionalitzades, i que defensa una indústria amb un impacte positiu en totes les persones i el planeta. En aquest sentit, B Lab Spain subscriurà públicament el manifest Positive Industry d’amec.

 

amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses

La comunitat de les empreses industrials internacionalitzades amec impulsa els nous factors clau de competitivitat en les empreses de tot l’Estat: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat. Les empreses que formen part d’amec generen un volum d'exportació superior als 6.200 milions d'euros, exporten una mitjana del 53,6% de la seva facturació i inverteixen el 3,9% en innovació.

 

B Lab Spain transforma l’economia per beneficiar les persones i el planeta

B Lab Spain és una fundació sense ànim de lucre que està transformant l'economia global per beneficiar totes les persones, les comunitats i el planeta. Com a líder del canvi sistèmic econòmic, la seva xarxa mundial crea estàndards, polítiques i eines per a les empreses, i certifiquem a companyies, conegudes com a B Corp, que estan liderant aquesta visió. Fins la data, la comunitat inclou més de 4.000 B Corps en més de 70 països, 150 sectors, i més de 100.000 empreses gestionen el seu impacte amb l'Avaluació d'Impacte B i la SDG Action Manager.

 

Gràcies a aquestes activitats, B Lab Spain està creant una comunitat d'empreses i empresaris/es amb la col·laboració de el sector públic i el tercer sector adreçada a el foment de les bones pràctiques empresarials i a la generació d'un impacte positiu en la societat, el medi ambient, clients i proveïdors, treballadors i, en definitiva, a tots aquells que tenen relació amb l'activitat empresarial. Més informació a: https://www.bcorpspain.es

 

Per a més informació:

Glòria Ayuso

Gloria.ayuso@ga-binet.com

Tel. 654609518

 

Montse Sellarès

montse@bcorporation.eu

Tel. 603.402.862

Galeria d'imatges

 • joan-tristany-pablo-sanchez-b-lab-2
 • joan-tristany-pablo-sanchez-b-lab
 • pablo-sanchez-b-lab-positive-industry
© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
 • BforPlanet.jpg
 • TheGlobalCompact.jpg
 • ITMA.jpg
 • Exportarparacrecer.jpg
 • icca.jpg
 • UNE.jpg
 • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
 • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png