Logo AMEC
Cròniques
La Comissió d'Internacionalització trasllada la manca d'estudiants per a la indústria a la Conselleria d'Educació de Catalunya
17 de febrer de 2021

Annie-Spratt-g9KFpAfQ5bc-unsplash.jpg La Comissió Tècnica d'Internacionalització d'amec s'ha reunit aquest mes de febrer i ha centrat la seva atenció en els problemes de la manca de personal especialitzat en les empreses per desenvolupar de la forma més òptima les seves estratègies d'internacionalització. En la trobada, representants de la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya han presentat als integrants de la Comissió Tècnica de amec l'FP Dual internacional, per la qual estudiants de diferents especialitats de formació professional poden fer les seves pràctiques curriculars en empreses estrangeres, incloses les filials de les nostres empreses a l'exterior.

 

Els membres de la comissió han aprofitat la trobada per traslladar els problemes per l'escassetat d'estudiants en graus com la mecànica, l'electricitat o el tèxtil, així com la preocupació pel baix nivell d'idiomes dels estudiants de FP, quan al menys el anglès ja és imprescindible en la major part de les posicions de les empreses industrials internacionalitzades. Aquesta problemàtica, que s'inclou en el document Claus per al canvi de model productiu elaborat per amec amb la col·laboració de més de 50 experts de la indústria internacionalitzada, s'ha comunicat al seu torn a la resta d'administracions.

 

La Comissió Tècnica d'Internacionalització és un òrgan de participació en què empreses de la nostra comunitat debaten, comparteixen experiències i prenen posició sobre temes rellevants relacionats amb la internacionalització empresarial. El producte d'aquests debats es trasllada a la Junta Directiva d'amec per disposar d'un coneixement actualitzat i especialitzat en la seva presa de decisions per a la governança de la nostra comunitat.

 

La Comissió es reuneix quatre vegades a l'any, i qualsevol persona de les empreses membre pot participar, amb un compromís d'assistència a les reunions i d'aportar idees i coneixements per enriquir els debats. Si estàs interessada/t en participar a la Comissió Tècnica d'Internacionalització pots contactar amb Pepi Ortega .

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png