Logo AMEC
Actualitat
amec urbis troba projectes d'interès per a la participació de les empreses després de reunir-se amb els responsables de la mobilitat urbana i la gestió de residus de l'AMB
14 de febrer de 2022

amecurbis-its-hamburg.jpg

El responsable d'amec urbis Aleix Serrallonga ha trobat nombroses oportunitats per a les empreses industrials del país que equipen els territoris urbans amb les últimes tecnologies després de reunir-se amb els responsables de mobilitat urbana i de gestió de residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Serrallonga s'ha reunit amb el Director de Serveis de Mobilitat Sostenible, Carles Conill, i amb el Cap Secció de Mobilitat Sostenible, Marc Iglesias, fet que li ha permès conèixer de prop ia través dels seus responsables els principals eixos d'acció de l'AMB a matèria de mobilitat i gestió del transport públic metropolità: les zones de baixes emissions, la gestió de la mobilitat amb bicicleta, la mobilitat elèctrica i la infraestructura de recàrrega i la gestió dels espais d'aparcament. "Són molt nombroses les empreses d'amec urbis que treballen equipant amb les últimes solucions i noves tecnologies a les ciutats de tot el món en tots aquests àmbits i de manera molt satisfactòria", explica Serrallonga, que alhora va donar a conèixer els responsables pública tota la feina que desenvolupen els membres de la comunitat. 

 

 

El representant d'amec urbis també han conegut detalladament els cinc projectes de mobilitat sostenible ( Smarthub Mira-sol, Hallo, E-Ultimate, Multidepart i Mobinno) que estan liderats o que compten amb la participació de l' AMB i l' EIT Urban Mobility . Aquest programa és una iniciativa de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT). Des del gener del 2019, treballa per fomentar canvis positius en la manera com les persones es mouen per les ciutats per fer-les llocs més habitables. El cofinançament de fins a 400 milions d'euros (2020-2026) de l'EIT, un organisme de la Unió Europea, ajudarà que això passi. “Disposar de més finançament pot facilitar les ciutats a fer un salt qualitatiu” , incideix el responsable d' amec urbis .

 

Serrallonga va convidar els responsables de Mobilitat de l'AMB a participar a la jornada del sector de les solucions tecnològiques per a les ciutats, prevista per al proper mes de març.

 

També la gestió d'aigua i de residus a l'Àrea Metropolitana comporten oportunitats per a les empreses de la comunitat. Així s'ha comprovat després de la visita dels responsables d' amec urbis al Servei de Prevenció i Gestió de Residus, on es van reunir amb el cap de Servei Anàlisi i R+D, Joan Carles Fernández . Martín i Serrallonga van presentar com treballen les empreses de tractament de residus i aigües de la comunitat i van conèixer els detalls del PREMET25, el Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Recursos i Residus Municipals / 2019-2025. Fernández va destacar com a principals reptes, per una banda, els processos de recollida i segregació dels residus i, de l'altra, el pagament en base als residus generats i al tancament de contenidors per a la identificació de cada usuari. Així mateix, es va mostrar interessat en la possibilitat que ofereixen les empreses de la comunitat d' amec d'aplicar tecnologies en la gestió i el tractament de residus procedents de sectors molt diversos.

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png