Logo AMEC
Actualitat
amec intervé al Fòrum de Móns Mediterranis, organitzat pel president de la República Francesa, Emmanuel Macron
10 de febrer de 2022

Forum-anima-amec-oscarpuig.jpg amec ha participat al Fòrum de Móns Mediterranis , organitzat per iniciativa del president de la República Francesa, Emmanuel Macron, i que ha tingut lloc els dies 7 i 8 de febrer a Marsella. El subdirector d' amec Óscar Puig va intervenir en el debat sobre els nous sectors innovadors i sostenibles , en una taula que va tractar sobre Com accelerar l'aparició de sectors del futur afavorits per la crisi sanitària?

 

"La innovació i la prospectiva, que permeten no només adaptar-se sinó avançar-se als canvis, són claus per impulsar una indústria competitiva. En aquest repte és essencial la col·laboració entre les empreses i tot l'ecosistema amb què comptem, que és molt potent a la conca del mediterrani" , tal com va destacar Puig en la seva intervenció.

 

Amb Puig van participar en el debat el president de Novation City, Noomane Fehru; la directora del clúster Mecaytonique Leila Zmantar; el cap d'emprenedoria d'ITIDA, Rasha Tantawy; el director general de NEEDE Méditerranée, Cyprien Fonvielle; i la coordinadora Interregional de la Comunitat Green Growth de la Universitat de Vic, Mercè Boy.

 

Precisament, i després de la seva presència al fòrum, on també va assistir la responsable de l'Àrea de Projectes i Partenariat de Amec , Sonia Fernández, l'entitat farà un seguiment a les relacions amb algunes entitats participants en aquesta destacada cita internacional, amb l'objectiu impulsar projectes d'interès per a les empreses industrials de la comunitat.

 

Sobre la base dels compromisos assumits a la Cimera de les Dues Ribes el 2019, el Fòrum va reunir actors de la societat civil, de l'administració i organitzacions empresarials de tota la Mediterrània per debatre al voltant de solucions concretes per fer front als nostres reptes comuns en matèria dinnovació empresarial, medi ambient, cultura, immigració, sostenibilitat i educació.

 

amec participa al fòrum com a membre d'Anima, la plataforma per a la cooperació entre Europa Orient Mitjà i Àfrica, a través de la qual recentment va realitzar una formació a organitzacions empresarials tunisines , alguna representants dels clients dels nostres socis.

 

El Fòrum de Móns Mediterranis, ideat en col·laboració amb una cinquantena d'actors institucionals i de la societat civil, persegueix crear un espai de diàleg i debat amb la finalitat de respondre als desafiaments que són comuns a tota la conca mediterrània.

Notícies relacionades

© 2022 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png