Logo AMEC
Actualitat
amec i Seat col·laboren per treballar en el desenvolupament del PERTE del vehicle elèctric
3 de novembre de 2021

PERTE-vehicle-electrico.JPG amec treballa perquè les empreses membres de la nostra comunitat participin al PERTE del vehicle elèctric i connectat que ha aprovat el Govern Espanyol i que lidera SEAT. Els PERTE són els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica, que compten amb el finançament dels Fons Europeus Next Generation. El PERTE de vehicle elèctric és l'únic de moment que ha estat aprovat fins ara.


L'objectiu del PERTE del cotxe elèctric és crear a Espanya l'ecosistema necessari per al desenvolupament i la fabricació de vehicles elèctrics i connectats a la xarxa i convertir Espanya en el Hub Europeu d'electromobilitat. El desenvolupament d'aquest projecte preveu una inversió total de més de 24.000 milions d'euros el període 2021-2023 , amb una contribució del sector públic de 4.300 milions d'euros i una inversió privada de 19.700 milions d'euros. Tot i que empreses tractores com SEAT són les responsables d'assumir el lideratge dels PERTE, un 80% dels fons s'han de vehicular cap a les petites i mitjanes empreses .


Els PERTE són projectes que pretenen impulsar la transformació a tota la cadena de valor d'un sector i Seat lidera la transformació de la cadena de valor de la mobilitat elèctrica. L'objectiu és poder desenvolupar mitjançant la indústria local un cotxe elèctric assequible, que tingui els serveis relacionats i tota la infraestructura necessària. És per això que amec i Seat han mantingut converses per tal de promoure la participació de les empreses de la comunitat al PERTE. La relació que amec ha establert amb Seat és, concretament, la de proveir de solucions tecnològiques dels membres d' amec per a la contractació i inclusió en el procés de fabricació del vehicle elèctric.


A aquest efecte, amec està explicant a la comunitat el projecte, amb vista a que puguin oferir les seves solucions i convertir-se en empreses proveïdores. Poden participar les empreses amb projectes en cartera, sense inversió en marxa però amb el compromís de fer-les en el futur . El PERTE ha de tenir en compte la participació d' empreses de tot el territori, que presentin projectes innovadors, basats en nous conceptes de mobilitat, que puguin incorporar la digitalització, que promoguin la reducció de la petjada de carboni, el reciclatge i aspectes rellevants com pot ser, per exemple, oferir una segona vida a les bateries .

 

Els projectes han d'estar avançats, encara que encara sense presentar al mercat. Tot i això, “des d' amec , tal com hem acordat amb Seat, podem presentar qualsevol tipus de proposta tecnològica, es trobi o no en vies de desenvolupament, que pugui resultar interessant per ser incorporada igualment en altres projectes en el futur” , explica Sonia Fernández, directora d'Unitat de Projectes i responsable del Servei Integral d'Ajuts de Amec .

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png