Logo AMEC
Actualitat
Cinc punts claus per tenir en compte al seleccionar un sistema ERP
18 de febrer de 2021

El nostre partner ABAS Iberica, experts en disseny i instal·lació de programari ERP per a empreses industrials, ens ofereix els cinc punts claus per tenir en compte a l'seleccionar un sistema ERP i millorar així les àrees funcionals de l'empresa, l'eficiència i la transparència dels processos:

 

 

En molts sentits, el sistema ERP que triï una empresa serà el principal mitjà on s'uniran les diferents àrees funcionals de l'empresa en un tot unificat. A l'seleccionar i implementar una solució de programari ERP, es pretén millorar l'eficiència i la transparència de tots els processos empresarials, que inclouen des de compres i proveïment, fabricació i control d'inventaris, fins vendes i màrqueting, distribució i gestió de relacions amb els clients .


La selecció d'un sistema ERP no és una cosa que s'hagi de prendre a la lleugera. S'han de destinar recursos organitzatius considerables a la implementació d'un nou sistema, ja que el cost d'una implementació deficient pot resultar aclaparador. Així, el procés de planificació i selecció és fonamental per realitzar una compra reeixida d'una solució ERP. A continuació, es detallen cinc criteris clau que ha de considerar abans de decidir-se per un sistema ERP:

 

1. Capacitat d'ampliació i flexibilitat de la plataforma

La seva llista actual de requisits i necessitats no hauria de ser l'única informació que guiï una decisió de compra. També ha de considerar quines funcionalitats necessitarà a mesura que la seva empresa es desenvolupi o pateixi modificacions.


Això vol dir que ha de mirar més enllà de les funcionalitats estàndards que ofereix un sistema i pensar amb quina facilitat es pot adaptar-se a les noves necessitats de l'empresa. Si hi ha limitacions excessives pel que fa a el grau de personalització d'un sistema ERP en particular, és convenient buscar altres alternatives.
 

2. Capacitat per a admetre usuaris mòbils

Donar als empleats la possibilitat de treballar com, on i quan els sembli ha impulsat la productivitat considerablement. Si la funcionalitat mòbil és limitada, serà impossible aconseguir aquest augment d'eficiència.

Un ERP ha de ser compatible amb l'ús mòbil i accessible des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Quan els seus empleats es desplacen, poden accedir a fluxos de treball i dades clau per evitar estar massa temps fora d'activitat. Potser encara més important és la capacitat d'introduir i emmagatzemar dades, tot en un sol procés. Quan els empleats poden introduir dades directament des del lloc on es troben, es redueix el risc de cometre errors, ja que no cal recopilar dades en un lloc i tornar a introduir-los en el sistema en un altre moment.
 

3. Testimonis o recomanacions de clients

Un proveïdor de programari ERP ha de proporcionar referències de clients amb els que puguin tenir contacte i puguin explicar-los el procés d'implantació en primera persona. És important assenyalar que no pot simplement centrar-se en el programari en si, sinó en l'experiència de l'equip d'implementació de l'proveïdor i en la seva visió general des del punt de vista tècnic / empresarial. En molts casos, en els quals un sistema ERP no va complir amb les expectatives, no necessàriament va ser perquè el programari era deficient, sinó més aviat, perquè alguna cosa va sortir malament durant la implementació. Per exemple: no tenir un equip de direcció de el projecte.

 

4. Facilitat d'ús i contextualització

Cada àrea funcional de l'empresa treballarà diàriament amb certs tipus de dades, mentre que altres tipus de dades no seran d'utilitat. L'experiència de l'usuari ha de poder personalitzar-se, és a dir, cada usuari només ha de mostrar la informació que li resulti més rellevant per raons de simplicitat. Això inclou la localització per a les empreses internacionals que necessitaran dades específiques de la regió i unitats de mesura per a totes les configuracions regionals. En essència, un bon sistema ERP serà capaç de presentar la informació correcta, a les persones adequades i en el moment oportú.

 

5. Costos a llarg termini

És fàcil quedar atrapat en els costos inicials, però realment hauria de considerar el cost total de propietat a llarg termini. Tingueu en compte els costos d'implementació a llarg termini relacionats amb la gestió de canvis. El seu sistema ERP ha d'estar configurat per a reflectir un estat futur dels seus processos empresarials, ja que a mesura que els seus processos evolucionin, haurà de tenir en compte els costos de formació i altres despeses relacionades.

abas ERP
© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png