Logo AMEC
Actualitat
amec i la Direcció General d'FP a Catalunya treballaran juntes per millorar l'accés de les empreses industrials a el talent que necessiten
14 de gener de 2021

talent amec s'ha reunit amb la Direcció General de Formació Professional a Catalunya per tractar les dificultats d'accés de les empreses industrials a el talent que necessiten. El director general d'amec, Joan Tristany, i la responsable de Capacitació i Assessorament de l'entitat, Eva Pahissa, s'han reunit amb el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, i el subdirector de Programes i Projectes, José Antonio Andrés.

 

Durant la trobada, els responsables de la Direcció General de Formació Professional van afirmar ser molt conscients de la problemàtica. És per això que amec i la direcció general s'han compromès a col·laborar per activar mesures que posin solució a l'accés a l'talent per part de les empreses. Concretament, les dues parts han convingut a posar en marxa de forma conjunta dos programes:

 

  • un programa de pràctiques internacionals en empreses instal·lades a l'exterior, de manera que els alumnes puguin realitzar-les en les filials de les empreses de la comunitat d'amec;
  • un programa pilot en què participaran empreses de la nostra comunitat, que s'integraran en el sistema d'FP Dual, formant-se a el mateix temps tant a l'escola com a l'empresa.

 

De la mateixa manera, amec s'ha ofert per participar en totes aquelles accions de promoció de la formació de les branques industrials de la FP, mitjançant la participació de les pròpies empreses.

 

Els estudis de formació professional relacionats amb les branques industrials són els que tenen l'índex més elevat d'ocupació i salaris. Tot i així, hi ha un gran desconeixement sobre aquestes opcions de formació, motiu pel qual les empreses tenen dificultats per trobar talent i cobrir els llocs necessaris. Davant d'un problema que va en augment, amec està desenvolupant el Pla de Talent , que inclou tot tipus d'accions, amb el principal objectiu de facilitar als nostres membres la recerca, la captació de talent, així com el major desenvolupament de què ja tenen. Aquest pla inclou dur a terme totes les accions de lobby davant les administracions per millorar la imatge de l'FP, de manera que les empreses industrials puguin tenir accés a nou talent.

 

amec també ha creat un grup estable de networking sobre talent que es reuneix periòdicament, obert a la participació dels nostres membres, i en el qual abordem tots els aspectes i necessitats de les empreses industrials per seguir treballant i responent a les seves necessitats.

© 2023 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
  • BforPlanet.jpg
  • TheGlobalCompact.jpg
  • ITMA.jpg
  • Exportarparacrecer.jpg
  • icca.jpg
  • UNE.jpg
  • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
  • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png