Logo AMEC
Treball en xarxa i col·laboració

Som una comunitat col·laborativa

La col·laboració empresarial i el treball en xarxa formen part del nostre ADN i són presents en tot el que fem, perquè els considerem els pilars fonamentals de la nostra comunitat. La col·laboració empresarial inspira, transfereix coneixement i permet assolir projectes difícils d'aconseguir en solitari.

 • Joan-Tristanybx_B

Els membres, junts, són una gran oportunitat per a ells mateixos

La millor forma de resoldre consultes dels nostres membres, com hem comprovat al llarg dels anys, és mitjançant el contacte directe amb altres socis que ja han resolt la mateixa situació. L'explicació de casos pràctics i experiències que responen a qualsevol dubte o plantejament comporta per a totes les parts un nivell de satisfacció més alt. L'adquisició de coneixement valuós pot permetre als nostres membres dur a terme els seus projectes en menys temps i amb menys riscos. A amec coneixem bé les persones que conformen les nostres empreses i podem trobar la més adequada per a qualsevol consulta determinada.

 

Apostem pel treball en xarxa presencial i estructurem la nostra agenda d'activitats a partir de fomentar la compartició de coneixements i experiències entre els assistents, que és l'element de valor que més destaquen les nostres empreses. Així mateix, duem a terme sessions i trobades seguint una metodologia que assegura contactes fructífers

 

Mitjançant el treball en xarxa busquem:

 • Facilitar als nostres socis l'accés a contactes de qualitat o decisors i amb això la generació de negoci.
 • Fomentar l'aprenentatge i la innovació dels nostres socis a partir de l'intercanvi de coneixement i experiències de les nostres empreses.
 • Generar sinergies entre els nostres associats que puguin derivar en col·laboracions estratègiques i estables.
 • Involucrar activament els associats d'amec per al benefici de la nostra comunitat.

6 raons per col·laborar

La colaboración empresarial es uno de los pilares fundamentales y diferenciadores de amec y va un paso más allá del intercambio de conocimiento y experiencias. Las empresas que ven el mundo como una oportunidad cada vez necesitan de más recursos para llevar a cabo sus retos. Los recursos suponen tiempo y dinero, y a veces no siempre se dispone de todos los necesarios. Por eso la colaboración empresarial se ha consolidado como un factor clave de éxito, ya que permite alcanzar objetivos que de manera individual serían muchísimo más difíciles de lograr.

Vivim en un entorn molt competitiu i innovador

Si una empresa vol continuar sent competitiva, i sota l'exigència d'abordar mercats internacionals, és fonamental col·laborar per poder accedir al màxim nombre de recursos possibles.

Amplíssim coneixement i immediatesa

En un món on ja no hi ha barreres de temps i la immediatesa de la informació agilitza la feina, les empreses ja no poden tenir, per si mateixes, accés a tot el coneixement ni fer el seu propi camí al marge de la resta.

Projectes més potents

Veiem cada dia més com la col·laboració entre empreses, no sempre del mateix sector, condueix a projectes més potents gràcies a processos d'innovació que enriqueixen la competitivitat de les companyies.

Els nous reptes socials i mediambientals

Els nous objectius cap als quals ens encaminem requereixen col·laboracions estratègiques per dur-se a terme. Les empreses ja no poden estar al marge, han d'involucrar-se per contribuir al desenvolupament d'una societat millor.

Canvis a velocitat vertiginosa

Per a moltes empreses afrontar aquests canvis requereix una altíssima capacitat d'adaptació i innovació que en molts casos resulta impossible sense l'ajuda d'altres actors.

El risc d'una cultura empresarial tancada

Una cultura empresarial tancada, al marge dels grans reptes, va perdent competitivitat en l'àmbit internacional i d'organització, la qual cosa pot suposar un gran risc i pot arribar a la desaparició.

Oportunitats que ofereixen els nostres membres a la comunitat

Si t'estàs plantejant entrar en un nou mercat, has iniciat el teu camí en un nou país recentment, o bé t'agradaria optimitzar alguna de les teves estructures, consulta el següent mapa. Aquí trobaràs les capacitats de què disposen els nostres membres a l'exterior, i que poden compartir amb la resta, en base a les següents categories:

 • Capacitat productiva
 • Xarxa comercial
 • Servei tècnic
 • Magatzems i logística
 • Personal administratiu

Si vols conèixer quines empreses disposen d'aquestes capacitats en els teus països d'interès i comprovar si poden ser opcions potencials de col·laboració per a la teva empresa, no dubtis a escriure'ns a sfabregat@amec.es

 

Ens apassiona aconseguir bones col·laboracions empresarials. 

 

 

És fàcil col·laborar?

Iniciar un projecte de col·laboració pot resultar ser un procés molt complex, ja que cal trobar al soci ideal. Un cop trobat el soci,  per fer efectiva una col·laboració interessant cal: 

 • Que les dues parts comparteixin les seves condicions i els recursos que dipositaran.
 • Que la cultura empresarial de totes dues empreses tingui punts en comú. 
 • Que els objectius a aconseguir siguin clars i cadascú tingui un paper ben definit. 

La importància d'un treball previ per a una bona col·laboració

La col·laboració empresarial és el resultat d'un treball previ. Perquè sigui estable i resulti beneficiosa per a tots, s'han d'analitzar amb detall les característiques de totes les parts que conformen l'aliança, ja que en molts casos poden ser totalment diferents. És en aquests casos quan l'experiència d'amec és imprescindible per ajudar a realitzar el procés de generació de contactes amb les màximes garanties.

 

amec forma part d'un gran ecosistema en què flueix el coneixement, un coneixement que està format per tres fonts principals:

 • L'entitat mateixa, que a través dels seus 50 anys d'història, acumula una àmplia i sòlida experiència. La nostra trajectòria està plena de col·laboracions i aliances que ens han portat a ser on som avui. 
 • Les nostres més de 350 empreses, que coneixem personalment amb els seus reptes i inquietuds, i amb les quals hem consolidat una comunitat basada en la confiança i enllaçada amb tots els seus membres. 
 • Els experts del nostre ecosistema, amb els quals formem i assolim els reptes que afronten les nostres empreses. 

Jeanologia i Motocono

Jeanologia buscava un fabricant de maquinària perifèrica per complementar la seva oferta de tecnologia làser. Gràcies a el coneixement d' amec, es va posar en contacte amb Motocono, que s'ha convertit en el seu principal proveïdor. Després d'un excel·lent encaix i 11 anys després, Motocono ha rebut el 2019 el premi Best Partner Award de les mans de Jeanologia. Durant aquest temps, han treballat conjuntament per anar incorporant innovacions de Jeanologia a la fabricació de Motocono, que ha duplicat les seves instal·lacions.  

Col·laboració en forma de mentoria

amec desenvolupa també un programa de mentories per ajudar les empreses a guanyar impuls mitjançant el contacte amb una empresa de gran experiència en aquest àmbit. 

 

L'objectiu del programa és afavorir l'impuls d'un nou projecte a través de l'orientació, l'assessorament i l'acompanyament. El programa consisteix en una relació de desenvolupament professional per la qual un mentor amb gran experiència en l'àmbit del projecte aporta coneixements i serveix de guia a l'empresa que rep la mentoria.

El cas de Coutex

Un exemple de col·laboració és la primera experiència de mentoria realitzada per Fluidra a Coutex per desenvolupar un pla d'actuació d'entrada a un nou mercat, a proposta d'amec.

Zona Co, el potencial de l'àrea privada

«Si camines sol arribaràs més ràpid, si caminem junts arribarem més lluny» 

 

Hem creat una plataforma en línia, única al món i exclusiva per als nostres socis, amb l'únic objectiu de fomentar la col·laboració dins de la nostra pròpia entitat. La nostra Zona Co permet: 

 • Consultar el directori privat d'empreses membres, veure les seves informacions sobre exportacions i implementacions internacionals.
 • Contactar amb les empreses i amb els perfils professionals més interessants de cadascuna.
 • Llançar els propis reptes per trobar sinergies i també possibles col·laboracions. 

 

Per tal de garantir el bon funcionament de la Zona Co, amec garanteix:

 • Confidencialitat: garantir que les dades no es comuniquin incorrectament. 
 • Integritat: protegir les dades per evitar canvis no autoritzats. 
 • Autentificació: tenir confiança en la identitat d'usuaris. 
 • Verificació: comprovar que els mecanismes de seguretat estan implementats correctament. 
 • Disponibilitat: garantir que els recursos estiguin disponibles quan es necessiten. 

Descobreix la Zona Co

Una gran tipologia de trobades

 • Seminari <em>amec</em> 50 sobre fusions i adquisicions a ESADE

  Seminari amec 50 sobre fusions i adquisicions a ESADE

 • Compartició d'innovació a Advanced Factories

  Compartició d'innovació a Advanced Factories

 • Treball industrial en xarxa en estat pur

  Treball industrial en xarxa en estat pur

 • Visita a la fàbrica d'un dels nostres associats

  Visita a la fàbrica d'un dels nostres associats

 • Debat sobre oportunitats internacionals

  Debat sobre oportunitats internacionals

 • Degustació de cerveses després de visitar la fàbrica Damm

  Degustació de cerveses després de visitar la fàbrica Damm

 • Coneixement d'avenços industrials a primera línia

  Coneixement d'avenços industrials a primera línia

 • Treball en xarxa sobre eficiència energètica

  Treball en xarxa sobre eficiència energètica

 • Jornada Sostenibilitat IDAE

  Jornada Sostenibilitat IDAE

 • Cohesió d'equips – La importància del treball en equip

  Cohesió d'equips – La importància del treball en equip

 • Les nostres jornades de portes obertes són més que una simple visita

  Les nostres jornades de portes obertes són més que una simple visita

 • Visita a la sala d'exposicions del nostre associat SIDE

  Visita a la sala d'exposicions del nostre associat SIDE

Últimes notícies
© 2020 amec | Gran Via de les Corts Catalanes 684, Pral. 08010 Barcelona
 • BforPlanet.jpg
 • TheGlobalCompact.jpg
 • ITMA.jpg
 • Exportarparacrecer.jpg
 • icca.jpg
 • UNE.jpg
 • SEGELL-AGENTS-VERTICAL-SENSE-DATA.png
 • Logo ACCIÓ integrat vertical CAT 004.png