Guanya competitivitat

Cursos – SOSTENIBILITAT

Cursos

La sostenibilitat és
un factor clau de
competitivitat

Alineada al seu propòsit, l’actuació d’amec permet a les empreses trobar un suport per fer front de forma segura i positiva als canvis necessaris: impulsem la innovació, fomentem les ciutats sostenibles, l’economia circular i l’eficiència energètica, treballem per a un bon ús del plàstic i ens basem en aliances per aconseguir objectius de benestar comú.

Reprodueix vídeo

Sostenibilitat com a element estratègic

En el canvi d’era en què ens trobem, la sostenibilitat constitueix un dels cinc factors clau de competitivitat de les empreses industrials internacionalitzades, juntament amb l’anticipació, l’adaptabilitat, la col·laboració i la glocalització.

El factor de la sostenibilitat és important fins al punt d’incidir més sobre la resta, tenint en compte la potència amb què han irromput els Objectius de Desenvolupament Sostenible en l’entorn polític, social i empresarial mundial.

El nou propòsit d’amec és contribuir, des de la indústria, al fet que el canvi d’era sigui segur, transversal i positiu per a les persones i per al planeta.

És per això que ens alineem amb els ODS, participant activament en aquells en què podem tenir una major incidència, treballant de la següent manera:

Participem activament potenciant la competitivitat de les nostres empreses, el seu creixement i la generació de llocs de treball de qualitat en tots els països on operen.

Som indústria i apostem per un creixement econòmic basat en la innovació.

Participem activament perquè representem i donem suport a les empreses espanyoles amb les millors solucions per a les ciutats en els àmbits de la mobilitat, el medi ambient i el paisatge urbà.

Contribuïm activament perquè volem tenir cura del nostre planeta i, per això, ajudem les nostres empreses a estar al dia de les últimes tendències per fer una producció i consum més responsable de materials com els plàstics.

Perquè ens els creiem i el nostre esperit col·laboratiu integra des de sempre les aliances com la nostra forma natural de treballar. Una nova mostra d’això és que som una de les organitzacions impulsores de BforPlanet.

Reprodueix vídeo

1. Fomentem el
pas a
l'economia circular

Des d’amec assessorem i acompanyem les nostres empreses perquè realitzin projectes d’innovació per passar de models de producció lineals a circulars, a més els informem i ajudem en el tràmit de les ajudes de les administracions per a aquests àmbits.

L‘economia circular és present en les temàtiques de les nostres sessions de capacitació, treball en xarxa i intercanvi d’experiències entre la nostra comunitat.

A més, amec és membre del Comitè Tècnic de Normalització 323 d’Economia circular d’UNE, que té com a camp d’activitat la normalització en l’economia circular per al desenvolupament de directrius, marc, guies, eines de suport i requisits que tinguin caràcter horitzontal per a tots els sectors.

2. Impulsem
BforPlanet

amec ha tingut, té i tindrà un important paper en la difusió i l’impuls del BforPlanet, el gran esdeveniment internacional sobre sostenibilitat que Fira de Barcelona posa en marxa i que uneix els principals líders empresarials, de governs, de l’acadèmia i de la societat civil per a debatre i proposar solucions als grans reptes als quals la humanitat s’enfronta avui dia.

Conèixer el projecte

3. Plàstic i
sostenibilitat

Les opinions no informades sobre l’ús del plàstic han proliferat a mesura que la sostenibilitat ha anat ocupant un espai cada vegada més gran en les agendes dels principals països avançats.

Com a entitat que representa a fabricants de maquinària per a la producció de productes que fan servir el plàstic com a matèria primera, hem creat l’espai web privat Sostenibilitat, plàstic i maquinària per tal de donar eines útils per a tota la nostra comunitat. Aquest espai conté:

– Materials per a la divulgació de les virtuts del bon ús del plàstic.

– Innovacions a tenir en compte en fabricació, processos i materials.

– Legislacions que poden afectar/impulsar els projectes dels nostres socis.

Juntament amb altres organitzacions, amec treballa a més perquè el debat sobre el plàstic es realitzi d’una manera objectiva, posant el focus en les problemàtiques reals, com poden ser certs usos i el reciclatge, i no tant en el material en si.

4. Eficiència
energètica

L’ús eficient de l’energia, amb la progressiva incorporació de fonts renovables, és un dels principals factors de competitivitat en les empreses industrials.

A amec acompanyem la nostra comunitat en aquest repte i ho fem a través de la difusió i el coneixement de casos d’èxit i tecnologies específiques. Un dels nostres objectius de lobby és incrementar els ajuts disponibles per a la transició energètica, ajuts que ja gestionem amb els nostres membres.

Encara no ets membre d'amec?

Si ets una empresa industrial disposada a liderar el mercat internacional, t’esperem. amec contribuirà al vostre desenvolupament empresarial, industrial i internacional.

Últimas noticias

This site is registered on wpml.org as a development site.