Comunitat > Descobreix les agrupacions sectorials

amec amtex

Les solucions del tèxtil del futur

amec amtex agrupem i representem als fabricants espanyols de maquinària del sector tèxtil i de confecció. Som l’altaveu del sector i treballem perquè tingui protagonisme en el panorama internacional, aportant eines per a la seva competitivitat i compartint sinergies.

Com a membres de ple dret del Comitè Europeu de Constructors de Maquinària Tèxtil (CEMATEX), som propietaris de la fira ITMA.

Què fem per tu

Representem al sector a escala nacional i internacional

Representem al sector, parlem amb l'Administració i els mitjans i influïm. Prenem part en les decisions de CEMATEX. Establim relacions amb les principals associacions internacionals d'interès i tenim presència en esdeveniments tèxtils rellevants a escala internacional.

Fomentem la col·laboració

Facilitem els espais d'interacció entre les empreses perquè puguin compartir sinergies, sensibilitzem sobre els avantatges de la col·laboració i identifiquem oportunitats concretes de col·laboració entre les empreses.

Impulsem la teva internacionalització

Et donem suport i t'acompanyem en la consolidació i obertura de mercats, estudiem els països més interessants del nostre sector, identifiquem les principals fires, tramitem ajuts, et facilitem els contactes d'interès en cada mercat i t'oferim accés a la nostra Xarxa internacional, amb una llarga experiència en 46 mercats diferents.

T'acostem a la venda

Facilitem les trobades amb clients potencials a fires, esdeveniments o trobades especialment organitzades a Espanya i a l'exterior.

Promovem la sostenibilitat

Promovem la col·laboració i la innovació per oferir conjuntament una oferta de maquinària tèxtil sostenible, en línia amb les noves tendències de mercat.

Potenciem l'activitat en l'àmbit del Talent

Coneixedors de les dificultats de trobar talent, portem a terme la identificació de perfils, hem creat un grup de treball de talent, fem de lobby a l'Administració i dins de l'àmbit del tèxtil, i incentivem els futurs estudiants d'enginyeria tèxtil en el territori nacional. Fem arribar el talent dels estudiants a les empreses i millorem la imatge del tèxtil als centres d'estudis especialitzats.

Amplia el teu potencial a la Plataforma de Promoció Internacional

Descobreix aquí la Plataforma de Promoció Internacional Spanish Solutions for Textiles, l’aparador virtual de la indústria espanyola de tecnologia i accessoris per al sector tèxtil i de confecció.

Participa en aquest projecte d’amec, on aglutinem cadascun dels sectors industrials de la nostra comunitat i els posem en valor, amb l’objectiu d’impactar i captar l’interès de les empreses client a l’estranger.

Qui ens integra

amec amtex inclou la maquinària destinada a la indústria tèxtil amb múltiples aplicacions:

  • Filat: fabricació de fibres químiques, retorcedores, bobinadores, maquinària auxiliar.
  • Productes químics i colorants: tintura, assecat, recobriment, blanqueig. Materials defectes especials.
  • Teixidoria i gènere de punt: confecció, flocs, teixits de punt, mitges i mitjons.
  • Acabats tèxtils: rentat, tall, laminat, plegat.
  • Impressió digital: maquinària d’impressió digital, programari.

Les tendències del nostre sector

Eficiència energètica i sostenibilitat

Un dels aspectes en què es concentra la inversió és aconseguir màquines amb una major eficiència energètica. El sector se centra també en la recerca de solucions que puguin posicionar-se com a sostenibles, de reducció de CO2, de reducció del consum d'aigua, etc. En definitiva, la producció de màquines líders en el paradigma preu-qualitat-sostenibilitat.

Automatització en els processos

Automatització de les màquines i dels processos. L'evolució cap a la connexió de les màquines ens porta a caminar cap a la fàbrica intel·ligent.

Nous materials

El sector tèxtil està vivint un canvi important a causa també de la utilització de nous materials. Això condueix a la innovació en tecnologia per a l'ús de materials reciclables i tèxtils tècnics d'una banda, i per al desenvolupament dels tèxtils intel·ligents d'una altra.

Els nostres
membres

La comunitat la formen empreses de primer nivell que s’adapten a les necessitats dels nostres clients oferint-los un producte a mida.

Som part d'
amec

Ser part d’amec ens permet estar integrats en el principal ecosistema d’Espanya d’empreses industrials internacionalitzades. Des d’amec treballem per fer d’aquesta una comunitat competitiva i internacionalitzada, impulsant la seva l’anticipació, adaptabilitat, col·laboració, glocalització i sostenibilitat.

Les principals cites

Informe de prospectiva de mercats

Descobreix amb aquest informe elaborat per l’Observatori d’amec quins mercats brinden més oportunitats per al sector de la maquinària tèxtil.

Sol·licita informació

Qui lidera amec amtex?

Descobreix quines empreses estan liderant l’agrupació. Per a això et convidem a visitar l’apartat d’«estructura corporativa» de la nostra entitat, en què confirmareu que som una entitat completament autogovernada per empreses membres.

Director d'amec amtex

Alejandro Gallego és el director d’amec amtex. La seva visió estratègica està donant a l’entitat un gran impuls internacional, amb noves oportunitats per a tots els seus membres.

Som membres del CEMATEX

Som membres de ple dret del Consorci Europeu de Fabricants de Maquinària Tèxtil.

També som membres i col·laborem amb

  • Som membres del Comitè Tècnic de Normalització, CTN 40.

  • Som membres de la Taula del Tèxtil.

  • Col·laborem amb AEQCT i TEXFOR com a principals entitats complementàries del sector tèxtil.

  • Col·laborem amb ICEX, ACCIÓ i la resta d’entitats regionals de comerç exterior.

This site is registered on wpml.org as a development site.