Anticipa't

Estudis i publicacions

Som un referent en prospectiva

L’Observatori amec és conegut per l’elaboració anual d’estudis i publicacions de conjuntura i prospectiva internacional. Més del 90 % dels associats consulten cada any els diferents tipus d’estudis publicats per l’Observatori, i els valoren molt positivament per la seva utilitat a l’hora de definir les seves estratègies internacionals.

Així mateix, diversos d’aquests informes s’han convertit en un referent en l’àmbit nacional per part de la premsa tècnica i les administracions.

Informe de conjuntura

amec presenta cada any als mitjans de comunicació un estudi realitzat en el si de la seva comunitat. L’estudi té tres objectius:

  • Dibuixar el panorama internacional de les empreses espanyoles, determinar quins factors han impactat (o estan impactant) més la indústria, quines són les tendències, els reptes, les seves necessitats i les oportunitats d’expansió.

  • Generar una eina poderosíssima als nostres membres per a la presa de decisions.

  • Posicionar amec com l’entitat de referència en industrialització.

  • Amb aquesta informació, actualitzar el pla de lobby davant l’Administració i institucions.

Informe de prospectiva de mercats

És la publicació insígnia d’ amec, en la qual s’avalua el potencial dels mercats prioritaris per a les empreses associades des d’una perspectiva eminentment sectorial i de projecció.

L’avaluació del potencial es basa en l’Índex amec, format per indicadors agrupats en els pilars de Competitivitat, Regulació i governança, Projecció econòmica, Entorn comercial, Potencial de mercat i Oportunitat sectorial.

El seu principal element diferenciador és la participació dels mateixos sectors industrials en la seva elaboració.

Índex de Solidesa de la Internacionalització

L’Índex de Solidesa de la Internacionalització (ISI) recull de forma sintètica la fortalesa i robustesa de la internacionalització de l’economia industrial espanyola.

L’ISI es presenta als mitjans de comunicació cada any i es posa a disposició dels agents de la internacionalització i de l’opinió pública com un instrument que contribueix a l’anàlisi estratègica del sector exterior espanyol.

Encara no ets soci d'amec?

Els socis d’ amec tenen accés a la plataforma on facilitem informació de contacte entre les empreses que formen la nostra comunitat i promovem la col·laboració.

Zona CO

Entra i multiplica les teves capacitats.

Els socis d’ amec disposen de la Zona Co, una eina digital que s’adapta a les necessitats i interessos de cadascun d’ells. Descobreix-la.

This site is registered on wpml.org as a development site.