AMEC 2019 Fòrum: programa

08:30 Recepció i acreditació dels participants en la sessió plenària

Sessió inaugural

09:00 h- taula inaugural

Modera: Sr. Pere Relats, President amec

 • Sr. Juan Antonio Cuerdo, Director Property & Casualty Empreses ALLIANZ
 • Sr. Carlos Ventura, Director General BANC SABADELL
 • Sr. Manuel AlvesDirector de l'Àrea de Compte Propi CESCE
 • Sra. Mireia Rius, Directora Executive Education IESE BUSINESS SCHOOL

09: 30h- Diàleg "Les disrupcions tecnològiques i geopolítiques"

Modera: Sr. Diego Guri, Subdirector general amec

 • Sr. Xavier Ferràs, Membre del Consell Assessor d'amec, Professor d'ESADE i expert en innovació i transformació Digital.

 • Sr. Pedro Baños, Coronel en la reserva i expert en Geoestratègia

L'empresa internacional s'enfrontarà a canvis profunds i accelerats de naturalesa disruptiva en els àmbits de l'economia, la societat, el medi ambient, la tecnologia i la geopolítica. Aquests dos últims drivers són especialment rellevants per a la indústria internacionalitzada, a causa de la velocitat i la intensitat amb la qual han sobrevingut, implicant un sobtat canvi en les seves estratègies. Establirem un diàleg entre els dos experts per intentar discernir els escenaris de futur.

11:00 h – Cafè de Networking

Sessió de debat

11:30h- Taula de debat "Tendències de fons i nous escenaris de competitivitat"

Modera: Sr. David Tornos, Secretari General Foment del Treball Nacional

 • Sr. Juan ElizagaDirector d'Innovació i Mitjans FERROVIAL
 • Sr. Carlos CostaDirector d'Estratègia i Operacions MANGO
 • Sr. Sergio Elizalde, Director General Comercial NUEVO PESCANOVA

Per afrontar els nous reptes que generen les megatendències, són necessaris nous lideratges empresarials que siguin capaços de gestionar l'ambigüitat i la complexitat per transformar les organitzacions i la societat. En aquesta taula de debat s'analitzarà, en clau de visió empresarial, els escenaris de futur alternatius que estan simulant empreses líders en els seus sectors, que els hi permeti adaptar-se als canvis, convertint les amenaces en oportunitats i preparar a les seves organitzacions per al món que ve.

12: 45h – Taula de debat: "L'adaptació als nous reptes. Una mirada al futur"

Modera: Sr. Antoni Cañete, Secretari General PIMEC

 • Sr. Jaume Alsina, Chief Executive Officer ALSINA
 • Sr. Jordi Brossa, Chief Operations Officer JEANOLOGIA
 • Sra. Santy Witarsa, Chief Executive Officer VOLPAK
 • Sr. Ignasi Vilajosana, Chief Executive Officer WORLDSENSING

A causa de la incertesa dels entorns internacionals, les empreses industrials internacionalitzades de qualsevol grandària han de ser flexibles per reaccionar a temps davant de possibles canvis no previstos. Per adaptar-se a aquests canvis és necessari disposar d'eines de prospectiva que permetin anticipar estratègiesdavant senyals de canvi en un món extremadament volàtil i incert. En aquest panell coneixerem les metodologies i eines utilitzades per algunes empreses per definir la seva estratègia global.

14:00 h-Dinar de networking

15:30 Megatrends

La Gran Aventura

Presenta: Sr. Joan Tristany, Director General amec

La sessió més disruptiva, inspiradora i provocativa del Fòrum. Dins del marc del 50 aniversari, amec celebra aquesta sessió participativa i motivadora. Es visionaran reflexions inspiradores d'experts de l'ecosistema d' amec, que ens faran pensar sobre les principals tendències mundials que impactaran a l'entorn empresarial durant la propera dècada.

A més, la intervenció de l'empresari i aventurer Albert Bosch, "Més Brúixola i Menys Cronòmetre" ens inspirarà i ens farà pensar i, sobretot, actuar i adoptar una actitud adequada per a avançar amb èxit en aquest món hipercanviant.

Perquè davant d'aquest entorn no cal sortir de la zona de confort, cal desplaçar-se a una nova zona de confort que que ens apoderi i ens faci sentir feliços innovantsent diferents, creant valor i liderant les oportunitats del canvi. El gran repte és entendre que aquest canvi va molt ràpid mentre que la nostra capacitat d'assimilar-lo, de pensar i determinar estratègies va a una velocitat més lenta.

17:00 h Presentació i lliurament del nostre record del 50 aniversari:Inspirational Notebook a tots els assistents.

Ponents

Jaume Alsina Casalduero
CEO de ENCOFRADOS ALSINA

Llicenciat en Econòmiques per la UPF, Post Grau en Comerç Internacional per ESCI i PADE per IESE. Actualment acaba de ser nombrat CEO d’Alsina. Amb 19 anys d’experiència a la companyia ha liderat l’expansió internacional des de l’inici fins a dia d’avui, on el grup disposa de 15 filials pròpies a nivell internacional. Es President del CEAM, Secretari i membre del comitè executiu de la ASCEF, Membre de la Comissió d’Internacionalització d’AMEC i Membre de la Junta Directiva CWP.

Manuel Antunes Alves
Director Àrea de Operaciones por Cuenta Propia Cesce

Llicenciat en Ciències Econòmiques, especialitzat en Economia Internacional per la Universitat Tècnica de Lisboa i postgrau Universitari en Ciències Actuarials. El 2009 es va incorporar al Cesce i des de llavors ha desenvolupat els següents càrrecs: Director de CESCE Portugal, Director Internacional, "Regional Manager" i Director Comercial per a Amèrica Llatina, "Country Manager" en CESCE Brasil i SEGUREXPO (Colòmbia) i Director Territorial Nord des del seu retorn a Espanya el 2018. El febrer de 2019 va ser nomenat Director de l'Àrea d'Operacions per Compte Propia.

Pedro Baños
Analista Geopolític

Expert en seguretat i intel·ligència. Conferenciant habitual tant a Espanya com a l'estranger, en temes com: estratègia, geopolítica, intel·ligència, terrorisme, relacions internacionals, defensa i seguretat. És autor de supervendes: Así se domina el mundo. Desvelando las claves del poder mundial i acaba de publicar un nou llibre El dominio mundial. Elementos del poder y claves geopolíticas.

Albert Bosch
Empresari i Aventurer

Va estudiar cències empresarials i MBA per ESADE. Entre d'altres aventures va creuar a l'Antàrtida sense assistència, ha completat el projecte "7 Summits", ha participat en 9 Dakars i és corredor habitual d' Ultra Maratons. Reconegut divulgador d'actituds de lideratge, conferenciant i escriptor amb 5 llibres publicats.

Jordi Brossa
Director d'operacions a Jeanologia

Enginyer industrial i MBA per IESE Business School i la UPC. Ha treballat molts anys en posicions diferents en la cadena de subministrament i en diversos sectors com la distribució de l'acer, la fabricació de pintures i vernissos per l'automoció o la venda de solucions d'emmagatzematge. Ha desenvolupat la seva carrera professional a Suïssa, França i als Estats Units. Actualment, és Director d'operacions de Jeanologia, empresa innovadora i multicultural, que amb més de 25 anys d'experiència desenvolupa tecnologies sostenibles i eco-eficients per a la indústria de l'acabat tèxtil, que redueixen el consum d'aigua, productes químics i energia. És especialista en la planificació de negoci, optimització de subministrament, enginyeria de processos i compres, així com en la gestió de conflictes de persones.

Antoni Cañete
Secretari General de PIMEC

Enginyer Electrònic Industrial (UPC) i Professor titular de cicles formatius. És Conseller de FIRMAPROFESIONAL. Conseller de PIME Mediació.President de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat. Vicepresident quart i portaveu de la Plataforma Pymes i President Honorari del Consorci dels fabricants de Material Elèctric (COFME, SA). Va ser Professor col.laborador en diferents Universitats i coordinador i responsable dels programes Escola-Empresa de la Generalitat de Catalunya. Va ser Gerent Director Gerent de COFME, SA. Pel que fa a l'àmbit institucional, ha participat i participa en diferents fòrums, en nom del món associatiu. Va ser Secretari General d'amelec. Membre del Consell Rector d'ACC10. Col·laborador en el desenvolupament dels consorcis internacionals de l'ICEX. Patró de la Fundació Base Cultural Activa. En el marc de la UE, ha participat en programes com LEONARDO o PETRA.

Carlos Costa
Director d'Operacions i Estratègia i Conseller de Mango

Responsable de totes les funcions operatives de l'empresa, realitzant un canvi profund en l'organització, introduint les noves estructures i processos de gestió a nivell de Direcció i el Consell Assessor. Ha liderat la transformació digital de Mango.

Va ser soci Sènior i director a THE BOSTON CONSULTING GROUP ocupant diversos càrrecs directius a Londres, Madrid i Barcelona. També ha ocupat càrrecs directius i de dessenvolupament a Miras Brokers.


Juan Antonio Cuerdo
Director Tècnic Negoci Empreses No Vida a Allianz Assegurances

Llicenciat en Ciències empresarials i Actuarials de la Universidad Complutense de Madrid. Amb més de 20 anys d'experiència professional en el sector assegurador, principalment en el negoci d'empreses pel mercat espanyol i als mercats internacionals.

Anteriorment va ser Director tècnic negoci Empreses No-Vida a AXA Gulf - Dubai, Director tècnic negoci Empreses No-Vida a AXA Mediterrani i Llatinoamèrica. Membre del Commercial Lines Board Grupo AXA, Suscriptor Senior NO Vida a Munich Re per a Espanya i Portugal i Suscriptor Sénior NO vida a Swiss Re per a Espanya i Portugal.

Juan Elizaga
Director d'innovació i Medis a Ferrovial Agroman

Master enginyer de Camins, canals i Ports per la ETSICCP de la Universidad Politécnica de Madrid. Actualment és Director d'innovació i comunicació de Ferrovial Agroman. És President de Nalanda Global, portal online per a la coordinació de les activitats empresarials i control d'accessos vinculats a la documentació, membre del Board de l'EIC (ligados a la documentación, miembro del Board de la EIC (European International Contractors), membre de la Junta Directiva de SEOPAN, President de la Comissió de Comerç Internacional de laCambra de Madrid, i ha estat els darrers quatre anys President de ENCORD (European Network of Construction Companies for Research and Development).

Sergio Elizalde
Director General Comercial del Grupo Nueva Pescanova

LLicenciat en Administració d'Empreses, MBA per ESADE, llicenciat en Dret per la Universitat Central de Barcelona. Màster CEMS de HEC de París. Té una llarga trajectòria de més de 20 anys d'experiència en Gran Consum. Ha treballat en diversos països per a empreses com Reckitt Benckiser, PepsiCo Foods. Sara Lee i Puig. Després d'exercir a Hero, la Direcció General per al sud d'Europa, des de gener, 2018 és Director General Comercial i responsable de totes les filials del Grupo Nueva Pescanova. És President de l'Associació Multisectorial d'Empreses d'Alimentació i Begudes (AME) i membre del Consell de la FIAB. Ha estat conseller assessor del BBVA, Conseller de l'Associació per a el Progrés de la Direcció (APD) coseller de la Fundació Innovació Espanya (I + E).

Xavier Ferràs
Membre del Consell Assessor d'amec, Professor d'ESADE i expert en innovació i transformació Digital.

Expert en innovació i transformació digital. Ha estat degà de la Facultat d'Empresa de la Universitat Central de Catalunya. Blogger, autor del bloc "innovació 6.0", un dels blogs més referenciats en estratègia, tecnologia i innovació. Articulista habitual en Expansión, La Vanguardia, Sintetia i ViaEmpresa. President del Consell Científic de IND + I i membre del Consell d'experts de COTEC. Ha estat director del centre d'innovació empresarial d'ACCIO.

Professor d'Operacions, Innovació i Data Sciences d'ESADE. Director Executiu dels programes Custom de Empresa. Enginyer de Telecomunicacions per la UPC. Màster en Administració d'empreses (MBA) per ESADE. Doctor en Ciències de la gestió (UB).

Diego Guri
Subdirector General de amec

Llicenciat en economia per la UB i en Ciències Polítiques per la UAB, Màster en Pensament i Creativitat per La Salle (Universitat Ramon Llull). Ha desenvolupat més de 25 anys de la seva carrera professional en el suport a la competitivitat internacional de l'empresa, en els diversos organismes com a l'Oficina Comercial d'Espanya a Montreal i al COPCA. Al 2007 va ocupar el càrrec de Director del Centre d'Internacionalització Empresarial d'ACCIÓ. Des del setembre de 2013 treballa a l'Associació Multisectorial d'empreses, amecActualment és Director General adjunt. Les seves funcions inclouen la direcció de l'àrea de serveis de l'Associació, liderant l'equip que promou la millora de la competitivitat internacional de les empreses.

Pere Relats
President del Grup Relats

Va estudiar Ciències Econòmiques i MBA per ESADE. Des del 1980 ha liderat RELATS, convertint-la en una empresa internacional amb presència a tot el món. El Grup Relats té plantes productives a Catalunya, la Xina, Vietnam, Mèxic, Marroc i Romania, també te un centre de distribució al Japó. Membre electe del Comitè Executiu de d'amelecMembre de EEIM, va ser membre del grup Sleeving fins al 1998. Fou escollit membre del Comitè Executiu de amec: 5 anys com a tresorer, 5 anys com a vicepresident i actualment com a President. Membre de la Junta Directiva de PIMEC. Membre de la Junta Directiva de la CIAC. Membre del grup de treball d'internacionalització de ACCIÓ. Membre del Comitè Assessor de la Cercle d'Empresaris del Vallès Oriental (Catalunya). Al 2018 fou distingit per PIMEC, amb la Medalla del Reconeixement Empresarial.

Mireia Rius
Directora Executive Education IESE Business School

Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Autònoma de Bellaterra. Actualment és vicedecana de l'IESE Business School a cárrec de l'Executive Education i membre del Comitè Executiu de l'IESE. Amb quasi 20 anys d'experiència en l'IESE, ha ocupat càrrecs diferents com: Directora de Desenvolupament Institucional i Alumni, o responsable del desenvolupament de la imatge de marca de l'IESE i estratègia de marca en mercats clau per a la institució com els Estats Units, Regne Unit, Alemanya i Brasil, entre d'altres.

David Tornos
Secretari General de Foment del Treball Nacional

Anteriorment va ser Director del Departament Internacional de Foment del Treball Nacional. És membre del Fòrum per al desenvolupament de les Empreses de les Regions Europees (FODERE). Membre suplent del Comité Econòmic i Social Europeu. Membre del Consell Empresarial de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed). Membre del Consell Econòmic Consultiu del CIDOB.

Joan Tristany
Director General d' amec

Llicenciat en Economia i actuari d'assegurances per a la Universitat de Barcelona i PDG per l'IESE. Actualment és Director General d'amec des del 2001. La seva carrera professional està lligada a organitzacions empresarials. És membre de l'Observatori de la Internacionalització de la Comissió Consultiva de Negociacions Comercials internacionales, de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de normalització, vinculació, així com diversos comitès Organitzadors de varies Fires industrials espanyoles, i ha estat membre del Comitè d'Orientació Estratègica de l'ICEX.

Carlos Ventura
Director General del Banco de Sabadell

Màster en Direcció d'empreses per ESADE, Postgrau en Lideratge i Compromís Cívic a ESADE i Programa PADE per IESE. Director General del Banco de Sabadell, des de juliol de 2015 i Director de Banca Comercial des del 2011, on és responsable de dirigir el negoci de Banca Comercial i establir les directrius de l'estratègia comercial, d'acord amb el Pla Director vigent i tenint sota el seu control les Direccions de Negodi, així com les funcions de Marketing, Planificació i la Xarxa doméstica territorial d'Oficines.

Santy Witarsa
CEO de Volpak

Llicenciada en Enginyeria d'Aliments per a la Unicamp (Brasil) i MBA Summa Cum Laude per a la Universitat de Berkeley (EUA). Actualment és CEO de Volpak des del 2015. Té més de 25 anys d'experiència professional en Global Manufacturing, Desenvolupament de Producte, Vendes, Marketing i Gestió de Productes. És una persona dinàmica, organitzada i resolutiva amb una amplia capacitat multicultural i multilingüe que li ha permès liderar projectes estratègics a Brasil, Holanda, Alemanya, Estats Units i Espanya.

Ignasi Vilajosana
CEO i cofundador de Worldsensing

Doctor en Física, ha estat escollit com un dels 100 líders del futur per la Fundació Choiseul. Amb més de 10 anys d'experiència en els sectors de IT i geofísica, és un expert en totes les fases de la creació d'una start-up, des de la fundació i desenvolupament fins al creixement consolidat. Ha impulsat la internacionalització de la seva empresa per a convertir a Worldsensing en el proveïdor principal de tecnologia internet de les coses (IoT - Internet of Things) per a smart cities i sectors industrials tradicionals.

Patrocinadors

Patrocinadors

Patrocinadors

Knowledge Partner

Col·laboradors

Media partners

Media partners

Media partners

Media partners

Contacta amb nosaltres

Com arribar-hi

IESE Barcelona - Campus Nord

C / Arnús i Garí, 3-7
008034 Barcelona
GPS: + 41° 23 ′ 39. 57″, + 2° 6'24.09"
Trobareu més informació a la web IESE Barcelona Web

Accés en transport públic

FGC: Línia L6 Reina Elisenda o S1, S2, S5, S55 de Sarrià
Amb autobús: línies 22, 60, 63, 64, 75, 78 i 113.
Amb metro: Línia 3 Zona Universitària

Els nostres Partners

La col·laboració amb el Fòrum amec proporciona un entorn únic per potenciar la visibilitat com un actor imprescindible per a la internacionalització empresarial i consolidar una imatge d'empresa compromesa amb el desenvolupament econòmic del país.

Contacta amb nosaltres per conèixer les diferents modalitats de col·laboració.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza "cookies" de manera que tingui la millor experiència d'usuari. Si continueu veient que estan donant el seu consentiment per a l'acceptació de les cookies anteriorment indicades i l'acceptació de nostres política de galetes

Correcte